Tuba Büyüküstün Netflix projesi Ottoman Rising kadrosuna katıldı
Uzun süredir dizi, film projelerinde yer almayan başarılı oyuncu Tuğba Büyüküstün, Netflix'in Osmanlı İmparatorluğu'nu anlatacağı drama dizisi Ottoman Rising kadrosuna dahil olduğu öğrenildi. 6 bölümden oluşacak mini belgesel, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alacak. Fatih rolünü kimin oynayacağı ise hala merak konusu.
Netflix, Türkiye piyasasına girmesinden sonra yeni projelerini art arda duyurmaya devam ediyor. Hakan: Muhafız ile Türk seyircisiyle buluşan Netflix, dizinin başarısının ardından ilk yeni projesinde Beren Saatile çalışacağını ve bu dizinin de Türkiye'nin tarihi bölgesi Göbeklitepe'de geçeceği öğrenilmişti. Fakat Türk seyircilerini en heyecanlandıran proje duyurusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişini konu alacak, OttomanRising oldu. Dizinin yabancı oyuncularla çekileceği iddiaları da Tuba Büyüküstün'ün kadroya katılacağının duyulması sonrası sona erdi.
Ottoman Rising başrolü Tuba Büyüküstün oldu
Ünlü oyuncu Netflix’in ‘Ottoman Rising’ (Osmanlı Yükseliyor) projesiyle el sıkıştı. Tuba Büyüküstün 6 bölümlük belgesel dramada Fatih Sultan Mehmet’in annesi ‘Mara Hatun’ karakterine hayat verecek.
Mini diziyi Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin yönetecek. “Ottoman Rising” Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Emre Seven'in yer alacağı gelen bilgiler arasında.
Fatih Sultan Mehmet'in üvey annesi: Mara Hatun
Osmanlı hanedanın yabancı soylu kadınları arasında yer alan ve II.Murad ile evlenen Mara Brankoviç, bilinen adıyla Mara Hatun, Sırbistan Kralı Jorj Brankoviç ile İrene Komnenus'un kızıdır. Tahmini olarak 1419 yılında doğduğu ileri sürülen Mara Hatun’un babasının Osmanlı Devleti ile iyi ilişkiler oluşturması için evlendiği bilinmektedir. 1433 yılında nişanlandığında Mara Hatun henüz 21 yaşındayken, II. Murad ise 36 yaşındaydı. İslami usullere uygun görkemli bir törenle gerçekleşen düğün töreni, mensup olduğu Ortodoks Kilisesi tarafından kabul görmedi. Her ne kadar İslam inancının baskın olduğu bir devlet lideriyle evlenmiş olsa da Hristiyan inancını hayatı boyunca sürdürdü ve kendisine çok değer veren kocasına sadık kaldı.
Saray içerisinde pasif bir rolü kendine uygun görmeyen Mara Hatun, Osmanlı Devleti’nin diplomatik ilişkilerinde de aktif rol aldı. Edirne-Segedin Antlaşması’nın imzalanmasında önemli katkıda bulundu. II. Murad’ın vefatının ardından Fatih Sultan Mehmed’in müsaadesiyle Sırbistan’a gitti. Üvey annesine oldukça fazla saygı duyan Fatih, analığına bol miktarda hediye ve para verdi. Namı ülke sınırlarına taşan Mara Hatun’la Bizans İmparatoru evlenmek istedi ancak Mara Hatun bu teklifi geri çevirdi. Onun hedefleri farklıydı. Kardeşiyle birlikte Sırbistan tahtını ele geçirmek gibi bir hayali vardı ve bunun için gerekli mücadeleyi sergiledi. Ancak istediği neticeleri elde edememesinin ardından zayıf düştü ve İstanbul’a dönerek Fatih Sultan Mehmed’e sığındı. Fatih’in emri üzerine Sırbistan’a doğru yola koyulan vezir-i azam Mahmut Paşa, Sırbistan’ı ele geçirdikten sonra, analığına geniş bağışlarda ve temkinlerde bulundu. Mara Hatun bundan sonraki süreçte Serez’de bulunan bir manastıra yerleşti. Hayatı boyunca mensup olduğu dine bağlı kalarak dindaşlarına yardımlarda bulunan Mara Hatun, II. Bayezid zamanında 68 yaşında vefat etti, ölümünün ardından ise Stumcia yakınlarındaki Kornea Manastırı’na gömüldü.