Telefonunuzu hangi sıklıkla değiştireceğinizi belirleyen 5 önemli kriter!
Akıllı telefonlar zaman içinde çeşitli sebeplerden dolayı yavaşlayabiliyor; yeni güncellemeleri alamıyor ve bataryası hızlıca tükeniyor. Kullanıcıların hangi sıklıkla telefonu değiştireceğini belirleyen çeşitli kriterleri bir araya getirdik.
Esasında telefonları ne sıklıkla değiştirmek zorunda olduğunuz sorusuna cevap vermek sizin tercihinize ve ne tür bir kullanıcı olduğunuza bağlı. Bu dosya konusu her ne kadar gizli bir formül ya da tarif içermiyor olsa da akıllı telefonunu değiştirmek isteyenlerin aklında bulunması gereken ipuçlarını içeriyor.
Hemen her gün yayınladığımız detaylı analiz ve rehberlerimizde olduğu gibi bunda da öncelikle kriterleri listeliyoruz. Şöyle ki:
- 1- Yavaşlık
2- Yeni güncellemenin yüklenememesi
3- Bataryanın zayıflaması
4- Depolama alanının bitmesi
5- Fotoğrafların kalitesiz kalması
İlk kriter yavaşlık. Ancak yeni güncellemelerin yüklenememesi; bataryanın dayanmaması, depolama alanının bitmesi ve fotoğrafların diğer akıllı telefonlarla çekilenlere oranla çok daha kalitesiz olması ilk 5 kriter arasında yer alıyor.
1- Yavaşlık
Yavaşlayan akıllı telefonları açmak ya da kapatmak tam bir kabusa dönüşebiliyor. Ancak bu yavaşlık telefon açıldıktan sonra da devam edebiliyor. Zira WhatsApp, Facebook ve en çok tercih edilen benzer uygulamaları kullanırken de bu etki aynı şekilde sürüyor. Dolayısıyla yavaşlayan bir telefonu değiştirmek mantıklı bir seçenek. Tabii diğer kriterlere de göz atmak gerekiyor.
2- Yeni güncellemelerin yüklenememesi
Cihaz üreticisi yeni bir sistem güncellemesine destek vermediğinde telefonunuzun değiştirilmesi neredeyse şart hale geliyor. Zira kullanıcılar artık akıllı telefon güncellemeleri alamıyor ve hem güvenlik hem de yenilik konusunda geride kalmış oluyor. Bu konuda Apple'ın hakkını vermek gerekiyor. Zira uzun yıllar boyunca güncel işletim sistemleri eski telefonlara yüklenebiliyor.
3- Bataryanın zayıflaması
Herhangi bir cihazdaki batarya belirli bir ömre sahiptir. Haliyle cihazı ne kadar çok kullanırsanız batarya da o doğrultuda zayıflayabiliyor. Evet; bu normal ve doğal bir süreç. Ancak bataryalar belirli ücret karşılığında değiştirilebiliyor. Tabii batarya değişimi yerine cihazı doğrudan değiştirmeyi seçenler de yok değil.
4- Depolama alanının bitmesi
Depolama alanı tükendiği anda yeni bir telefon satın almanıza gerek yok. İlk etapta kapasite tamamen doluysa belleği genişletecek ipuçlarını kullanabilirsiniz.
5- Fotoğrafların kalitesiz kalması
Çekilen fotoğrafların kalitesiz kalması bazıları için önemsiz görülebilir. Ancak birçok kişi telefonları yüksek kamera kalitesi sebebiyle tercih ediyor. Özellikle Instagram paylaşımları için kamerayı önemseyen ve eskisine oranla çok daha yüksek kalitede fotoğraf / video çekmek isteyen kişiler telefonları değiştirirken kamerayı dikkate alıyor.