Teknoloji dünyasındaki önemli isimlerin tavsiye ettiği 9 kitap

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Teknoloji dünyasında olup bitenleri yakından takip ediyor ve okuyacak güzel bir şeyler mi arıyorsunuz? İşte son birkaç yılda hayli popüler olan kitaplar...

Yapay zekâ, giyilebilir teknolojiler ve artırılmış gerçeklik. Son yıllarda birçok kişinin hayatını etkileyen bu 'yeni' teknolojiler hayli dikkat çekici. Bazen, en yeni teknolojiler hakkında bilgi edinmek için ilk etapta eski kitapları okumak gerekiyor. Teknoloji ağırlıklı bilgi almak isteyenlerin karşısına haliyle çok fazla seçenek çıkıyor. Tabii ki bunlar arasından seçim yapmak ve karar vermek hayli zor. Sizler için 9 kitabı bir araya getirdik.

9. iGen

Amerikalı psikolog Dr. Jean Twenge'nin iGen isimli kitabı, daha çok Z kuşağının teknolojiyle bağlantısını irdeliyor. Yeni jenerasyonun neden isyankâr ve sabırsız olduğuna dair çeşitli araştırmaların yer aldığı kitapta, iş hayatı, yaşam hedefleri, gelişim ve ilişkiler inceleniyor. 

8. Chaos Monkeys

Antonio García Martínez tarafından kaleme alınan Chaos Monkeys, temelde iş ilişkilerini ve teknoloji stratejilerini baz alıyor. Twitter'da danışman ve Facebook'ta ise ürün müdürü olarak görev yapan García Martínez, silikon vadisinde işlerin nasıl yürüdüğünü anlatıyor. 

7. Elon Musk

SpaceX ve Tesla Motors'un sahibi Amerikalı mucit Elon Musk; uzay turizmi, yapay zeka, sürücüsüz otomobil ve hyperloop taşımacılığı başta olmak üzere yenilikçi birçok proje üzerinde çalışıyor. Bu kitap da son yıllarda teknoloji dünyasının en fazla konuşulan isimlerinden biri olan Elon Musk'ın hayatını baz alıyor. 

6. The Soul of a New Machine

Yeni nesil bilgisayarları tasarlama girişimleri ve zorluklarını baz alan The Soul of a New Machine, 1981 Tracy Kidder'ın Pulitzer ödüllü şimdiye kadar yayınlanan en büyük teknoloji röportajlarının da birini içeriyor. 

5. Superintelligence

İlk kez Temmuz 2014'te yayınlanan Superintelligence, muhtemelen listedeki okuması en güç kitaplar arasında yer alıyor. Makine beyinlerinin insan zekâsıyla durumunu kıyaslayan kitap bilim kurgu okumayı sevenler için güzel alternatifler arasında yer alıyor. Üstelik yapay zekadaki büyük ilerlemenin bir kısmını da baz alıyor. 

4. Machine Platform Crown

MIT araştırmacıları Andrew McAfee ve Erik Brynjolfsson'ın yazdığı Machine, Platform Crowd isimli kitap, makine zekâsı ve toplumların durumu üzerine birçok kapsamlı analiz içeriyor. 

3. Future Crimes

Siber suç danışmanı olarak görev yapan Marc Goodman'in kaleme aldığı Future Crimes, temelde gelecek yıllardaki suçları baz alıyor. Üstelik, günümüzde çok karşılaşılan çevrimiçi kimlik hırsızlığıyla alakalı detaylar da paylaşılıyor. 

2. Dünyayı Değiştiren 100 Fikir

Daha çok teknolojinin kökenine meraklı olanları hedefleyen Dünyayı Değiştiren 100 Fikir, birçok farklı nesnenin hangi ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıktığı bilgisini paylaşıyor. Jheni Osman tarafından kaleme alınan kitap,"dünyayı değiştiren en büyük fikir nedir, büyük patlama mı yoksa doğal seleksiyon mu?" gibi soruların da cevabını arıyor.  

1. Büyük Teknolojik Dönüşüm

Wired Dergisi kurucu editörü olarak görev yapan Kevin Kelly'nin yazdığı Büyük Teknolojik Dönüşüm, teknolojik süreçleri irdeleyerek çeşitli çıkarımlar yapıyor. Üstelik Dünyayı Değiştiren 100 Fikir kitabında da olduğu gibi bazı noktalarda icatların kökenine değiniyor.