Sosyal medyanın ikinci hedefi ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil oldu
Bülent Ortaçgil'in, Türkiye'nin Ortadoğu politikası ve Başkanlık seçimleriyle alakalı yaptığı açıklamalar sosyal medyanın gündemine oturdu. Mazhar Alanson'u linç eden kitle, aynı durumu Ortaçgil'e de uygulamaya başladı.
Alternatif müziğin önemli seslerinden Bülent Ortaçgil, sanat yaşamı ve siyasi yaşam hakkında görüşlerini belirttiği bir röportaj verdi.
Ortaçgil, Türkiye'nin Ortadoğu politikası ve Başkanlık seçimleriyle alakalı olarak hükümet destekler yorumlarda bulundu.
Sabah Gazetesi'ne röportaj veren Ortaçgil'in bu açıklamaları, Twitter üzerinden linç edilmesine sebep oldu.
Mazhar Alanson'u linç eden kitle, aynı durumu Ortaçgil'e de uygulamaya başladı.
İşte Bülent Ortaçgil'in linç edilmesine sebep olan o sorular ve yanıtları
Ünlü sanatçı, “Siz yıllar önce yazdığınız şarkı sözlerinizde bile insanların kategorize edilmesine karşı çıkmış birisiniz. Günümüz Türkiye toplumunda da en çok ihtiyacımız olan şey, tüm renklerimizle birlik ve beraberlik içinde olmak. Katılıyor musunuz?” sorusuna, “Türkiye'de geçmişten itibaren toplumsal kesimler çok fazla birbirine rakip oldu. Farklı görüşteyiz diye senin müziğin ayrı, benimki ayrı, senin sineman ayrı, benimki ayrı. Ama böyle olmaz, bunu kırmamız gerekiyor, uzlaşmak zorundayız. Muhalefetiyle iktidarıyla uzlaşmamız gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulmalı öncelikle. Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52'yi yok mu sayacaksınız? Ya da muhalefette kalan yüzde 48'i? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli” yanıtını verdi.
Ortaçgil, “Ortadoğu'daki kaosa tanıklık ediyoruz. Siz bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Çok üzücü. Türkiye, yaşanan gelişmelerden dolayı bölgeye müdahale etmek zorunda kaldı. Ortadoğu'nun, dünyadaki süper güçlerin bulunduğu bir alan haline gelmesi bizi bu müdahaleye zorladı. Bölgedeki bu gelişmeler, Türkiye'nin geleneksel dış politikasından farklı bir çizgide ilerlemesine de sebep oldu. Arap dünyasında yaşananlara baktığımızda, Türkiye'nin çok özel bir ülke olduğunu düşünüyorum. Türkiye, her şeyden önce devlet ve demokrasi geleneği olan bir ülke. Büyük çoğunluğu Müslüman. Bu açıdan baktığımız zaman, Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelere model olacak bir ülke olduğunu düşünüyorum” dedi.