Sony, Nintendo ve Microsoft'a 'adalet' denetimi

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Dünyanın en büyük çevrim içi oyun sağlayıcıları arasında ilk üçte yer alan Sony, Nintendo ve Microsoft'a çevrimiçi oyunlarda kullanıcılara sunulan veya sunulmayan 'adil şartlar' konusunda denetim işlemi uygulanacak. Üç şirketi de 'zorlu bir süreç' bekliyor diyebiliriz...

Dünya genelinde çevrim içi oyun hizmetleri konusunda en yetkin üç şirket konumunda yer alan Sony, Microsoft ve Nintendo'nun kullanıcılar için tasarladığı sözleşme şartlarının uygulanıp uygulanmaması konusunda denetime tabi tutulacağı açıklandı. Bu soruşturma, şirketleri daha dikkatli olmaya ve çeşitliyaptırımlarla karşı karşıya kalmak konusunda hazırlık yapmaya itiyor.

Online oyunlar, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıyı kendine bağlamayı başarıyor.

Kendilerine ait platformlarda bulunan çevrim içi oyunlarla milyonlarca insanı kendine bağlamayı başaran Sony, Microsoft ve Nintendo firmaları hakkında açılan bir soruşturma ile kullanıcılara eşit şartlar sağlayıp sağlamadıkları denetlenecek. Özellikle çevrim içi oyunlarda kullanıcılar ile yapmış oldukları sözleşmelerin inceleneceği bilgisi elde edilen soruşturma kapsamında, aynı zamanda kullanıcılara sundukları iade ve iptal şartlarının da incelenecek olduğu biliniyor.

Sony, oluşturduğu PlayStation çemberiyle dünyanın sayılı şirketlerinden biri olma başarısını kazandı.

Süreci Rekabet ve Piyasalar Otoritesi yürütüyor

Teknoloji devleri için başlatılan soruşturma, İngiltere’de faaliyet gösteren Rekabet ve Piyasalar Otoritesi tarafından açıldı. Şirketlerin kullanıcılara sunmuş oldukları geri ödeme seçeneklerinde adil davranıp davranmadıkları ve sözleşmelerinde yer alan maddelerin uygun bir şekilde uygulanıp uygulanmadığı bu soruşturma kapsamında detaylıca araştırılacak.

Microsoft'un Xbox konusundaki denetime özel bir ekip ayırdığı iddia ediliyor. Şirket, Xbox'ta herhangi bir açıkla karşılaşılmaması isteğinde.

Bu soruşturmada Sony firması PlayStation, Microsoft firması XboxLive ve Nintendo firması da N. Switch Online kapsamında araştırılacak. Eğer CMA tarafından tüketici koruma yasasına aykırı bir durum tespit edilirse bu üç firma da büyük para cezaları ödemek zorunda kalabilir. Aynı zamanda bu durum diğer ülkelerde de gündeme gelerek rekabet kurumlarının firmalarasoruşturma açmasına neden olabilir.

PlayStation 5 için 'iddia furyası' sürüyor
Teknoloji