Sokak köpeklerinin saldırısında hayatını kaybetmişti: Acılı aile yasal düzenleme istiyor

HABER MASASI
Abone Ol

Geçtiğimiz yıl Van'da köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden Emir Mete Durna'nın amcası, başıboş köpeklerle ilgili önlem alınmasına ilişkin yasal düzenleme hazırlanmasını istedi.

Van'ın İpekyolu ilçesinde 30 Ocak 2023 tarihinde evinin önünde arkadaşlarıyla top oynarken Alman kurdu kırması köpeğin saldırısına uğrayan ilkokul öğrencisi Emir Mete Durna (9), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, köpeği sahiplenip daha sonra sokağa salan H.K. ise tutuklanmıştı. Van'da köpeğin saldırması sonucu hayatını kaybeden Emir Mete Durna'nın amca Mehmet Şirin Durna, yeğeninin ölümünün üzerinden 18 ay geçmesine rağmen toparlanamadıklarını söyledi.

Küçük Mete'nin anne ve babasının ağır travmaya maruz kaldığını ve psikolojik tedavi aldıklarını ifade eden Durna, sokak köpekleri konusunda alınması gereken önlemlere ilişkin hazırlanan yasal düzenlenmelerin yürürlüğe girmesini istedi. Yaşadıkları acıların başkalarının da yaşamamasını isteyen Durna, sokak köpeklerinden sadece çocukların değil, yetişkinlerin de etkilendiğini dile getirdi.

Mete'nin anne, babasının olayın etkisinden kurtulamadıklarını ve psikolojik olarak toparlanamadığını ifade eden amca Durna hislerini, "Hala o günden çıkamadık. Biz anne ve babasına oranla biraz daha iyiyiz ama bizler de çok kötüyüz.'' şeklinde belirtti.