Kamorot, daha yalın haliyle zengin insanların hizmetçiliğini yapan bir gemi çalışanı olan Jessop; bu mesleği kendi isteği ile tercih etmişti.
1.
White Star Line adlı şirket, 3 büyük gemi üretir. Bunlardan biri Olympic adlı gemidir. Jessop burada hosteslik yapar. Fakat gemi büyük bir kaza geçirir. Neyse ki gemi batmaz ve Jessop bu kazadan yara almadan kurtulur. Daha sonra Titanic'te hosteslik yapmaya başlar; koca gemi 2 saatte batar fakat kendisi kurtulur. Bundan 4 yıl sonra 1. Dünya Savaşı'nda hastaneye çevrilen Britannic adlı devasa gemide hemşirelik yapmaya başlar. Alman denizaltısı tarafından vurularak batırılan bu gemiden de sağ olarak kurtulmayı başarır.
2. Filmlere konu olan gemi: Titanic
"Batmaz" denilen o büyük gemi Titanic, yalnızca 2 saatlik bir sürede batıvermiştir. Her ne kadar filmde ölmüş olarak gösterilse de, gerçekte burnu kanamadan kurtulur. Hatta öyleki gemi içerisinde İngilizce bilmeyen yolculara da can pazarının yaşandığı o anlarda rehberlik eder.
3.
Titanic kazasının yaşandığı anda birde bir bebek kurtarır Jessop. Bu bebeği sahipsiz olarak bulur fakat ertesi gün bir kadın gelir ve bebeği alıp kaçar. Yıllar sonra bir kişi onu arar ve kurtardığı bebeğin kendisi olduğunu söyleyip telefonu kapatır. Jessop buna inanır; zira yaşadığı bu olayı hiç kimseye anlatmamıştır.
4.
Britannic'te yaşadıklarından bahsetmiştik. Jessop'un buradan da sağ kurtulması, hala tılsımını koruyan garip bir gerçeklik.
5.
Yaşadığı bu acı olaylar onu gemilerden uzaklaştırdı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Deniz ve okyanus sevdasından vazgeçemeyen Violet Jessop; savaş bittikten sonra bile gemi yolculuklarına katılmaya devam etmiştir. Bu süreçte bir de evlenen Jessop, 60'lı yaşlarına geldiğinde ise artık emekliliği seçer. 83 yaşında (1971 yılında) ise kalp yetmezliğinden vefat eder.