Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı

HABER MASASI
Abone Ol

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanık, 'tasarlayarak öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'suça azmettirme' ve 'suça yardım etme' suçlarından yargılanıyor. Mahkeme heyeti bugün ara kararı açıkladı.

30 Aralık 2022'de Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili dava, beşinci gününde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davada bugün tanıkların ifadeleri alındı ve duruşmanın ardından ara karar açıklandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan davada ilk üç gün, 22 sanık ve 19 sanık avukatı savunmalarını yaptı. Dördüncü duruşmada ise sanık avukatları savunmalarını tamamlarken, şikâyetçilerin ifadeleri de alındı. Bugün ise tanıklar dinlendi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay’ın tahliyesine karar verdi.

Hakkında tahliye kararı verilen isimler, cinayete ilişkin iddianamede, “olayın içinde iştirak edebilecek kişiler” olarak nitelendiriliyordu.

Tahliye edilen isimlere hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanacak.

Mahkeme heyeti davayı 19 Temmuz'a erteledi.