Saraçhane şehitlerinden Tolga Ecebalın'ın filmi çekildi

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Sağ gözünün altından vurularak şehit düşen Tolga Ecebalın için çekilen "Sağ Gözümün Altından Öp" isimli kısa film, 15 Temmuz'dan itibaren meydanlarda ve televizyon ekranlarında gösterilecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önünde şehit düşen Tolga Ecebalın'ın filmi çekildi.

Halk Film tarafından hayata geçirilen ikinci 15 Temmuz yapımı olan "Sağ Gözümün Altından Öp" adlı filmin çekimleri tamamlandı. Yönetmenliğini Ömer Mirac Tunç'un yaptığı filmin müzikleri Taner Demiralp imzasını taşıyor.

Filmde, Emrah Mazı, Ayşe Örgün, Emir Muhammed Aksoy ve İbrahim Öner rol alıyor. Filmin yapımcılığını üstlenen Nazif Tunç, yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 dakika uzunluğunda olması planlanan kısa filmi, Dursun Ali Erzincanlı’nın aynı isimle kaleme aldığı şiirden yola çıkarak çektiklerini söyledi.

"30 Kuş" şiiri için de serbest bir film çekildi

Tunç, Erzincanlı'nın geçen yıl Ömer Halisdemir için kaleme aldığı "30 Kuş" şiiri için de serbest bir film çektiklerini hatırlatarak, "Sağ Gözümün Altından Öp" filmimiz 15 Temmuz'dan itibaren meydanlarda ve ekranlarda gösterilmeye başlanacak" dedi.

Filmlerinde şehitlerin hikayelerini anlatarak onlara layık olma çabasında olduklarını belirten Tunç, "Bu toprağın mayasında var olan kadim ve yüce ruhun yeniden dirildiğini hayretle gördük 15 Temmuz'da. O kapkaranlık gece, isimsiz kahramanların dirilişiydi sanki. Hayatlarından vatanları için gözlerini kırpmadan geçenlerin gecesiydi" diye konuştu.

Tunç, film için bütün ekibin büyük özveriyle çalıştığını vurgulayarak, "Mabedimin göğsüne namahrem eli değmesin diyerek Saraçhane'ye koşan yiğit üstü yiğit Tolga'nın filmini, 'Sağ Gözümün Altından Öp' diye annesine seslenişiyle çektik. Geçen yıl da vatan için tek kurşun atıp otuz kurşunun kanatlarıyla yükselen Ömer'in şehadetini '30 Kuş' ile çekmiştik. Tekbirle tankların önüne dikilen Halil'in de oğlu Abdullah'ı yanına katıp şehadete koşan baba Erol'un da darbecilere taş atarken en güzel ölümü tadanların da filmleri sırada. Tekmil boyun eğmeyenlerin destanlarını unutmamak, unutturmamak için film yapmak niyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Bir milletin yaşadığı acılar, edebiyatına ve sanatına şekil verir"

Dursun Ali Erzincanlı da 15 Temmuz'da Türk milletinin, o tarihe kadar görmediği bir ihanetle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Halkın, 250 şehit ve binlerce gaziyle, Türkiye'yi parçalanmaktan kurtardığına dikkati çeken Erzincanlı: "Bir milletin yaşadığı acılar, edebiyatına ve sanatına şekil verir. Ortaya çıkan eserler de o acıların unutulmamasını sağlar. DAE Prodüksiyon olarak Halk Film'e hazırlattırdığımız bir filmle, 15 Temmuz zafer gecesini konu alan '30 Kuş' şiirini, taçlandırarak sunmuştuk" dedi.