Samsung kamera teknolojilerini geliştirmek için İsrailli Corephotonics'i satın alıyor

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Samsung'un İsrailli kamera teknolojisi şirketi Corephotonics'i satın almak için 155 milyon dolar ödediği söyleniyor. Yeni nesil Galaxy A serisinde bile 3 ve 4 arka kamera kullanan şirketin 'kamera yatırımları' ve diğer detaylar haberimizde:

Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi önemli isimler irili-ufaklı birçok şirkete yatırım yapıyor. Bu yatırımların bir kısmı aslında yeni telefonlarda karşımıza çıkabilecek teknolojilerle ilgili oluyor. Son örnek ise Samsung'a ait. Android'in en büyük temsilcilerinden biri olan Güney Koreli Samsung, bir süredir yatırım yaptığı İsrail asıllı Corephotonics'i satın alıyor.

Samsung'un kamera teknolojilerine son yıllarda yaptığı yatırımlar ortada. Dolayısıyla Corephotonics'in satın alınması aslında Güney Koreli şirket için büyük önem taşıyor.

İsrailli Corephotonics artık tamamen Samsung çatısı altına giriyor

Corephotonics, aslında isminden de anlaşılabildiği gibi kamera teknolojilerine odaklanıyor. Son dönemlerde Galaxy S serisi haricinde Galaxy A ailesinde de üç ve hatta dört - hatta dünyanın ilk dört kameralı akıllı telefonu - kameralı modelleri duyuran Samsung, bu tarafa daha fazla yatırım yapmakararı alıyor.

İsrailli bu şirkete yatırım yapanlar arasında MediaTek ve Foxconn da yer alıyordu.

Toplamda 155 milyon dolar karşılığında tamamlanacağı açıklanan satın alma, aslında MediaTek ve Foxconn gibi şirketler için de büyük önem taşıyor. Çünkü her iki şirket de aslında Corephotonics'e yatırımlar yapıyor. Dolayısıyla Samsung'un şirketi tamamen satın alması dengelerin değişmesinde önem arz ediyor.

Corephotonics aslında tam olarak ne yapıyor diye düşünen okuyucularımız olabilir. Yine bunun da en somut örneklerinden biri OPPO için geliştirilen 5X yakınlaştırma destekli akıllı telefon kamerası. Tamamen kayıpsızyakınlaştırma yapabilen bu teknoloji İsrailli bu şirket tarafından geliştirilmiş durumda.

OPPO, akıllı telefonlar için 10X yakınlaştırma yapan kamerayı doğruladı
Teknoloji