Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun son programında gençliğe vurgu yapmıştı
● Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun kazadan önce, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesindeydi.
● Burada gezdiği tarihi yerlerin önemine vurgu yapan Dursun, akademik ve siyasi hayatı boyunca Türk gençlerinin milli kültürlerini sahiplenmeleri için çalışacağını dile getirdi.
● Ömrü boyunca gençlerde tarih bilincini uyandırmak için uğraşan Dursun, hayatının son gününde de bu doğrultuda çalışmalarda bulundu.
1957 yılında dünyaya gelen Ahmet Haluk Dursun, hayatı boyunca Türk gençlerine tarihbilinci kazandırmak ve sahip olduğumuz kültürel değerler konusunda farkındalık oluşturmak için çalıştı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı yaptığı dönemde de gençler üzerine çokça çalışma yapabilecek fırsat buldu. Sadece akademik çalışma alanlarında değil kamusal alanda da kültürel anlamda bilgi birikimini gençlere aktarabilmek adına vakıf ve derneklerde üst düzey görevlerde bulundu.
Gayesi hep gençlere hizmet oldu
Bugün trafik kazası geçirmeden önce Ahlat'ta yaptığı konuşmada, Anadolu tarih ve kültürbirliğiçalışmasıyla Türkiye'nin önemli okullarındaki gençlerin buraya gelmesini ve bu tarihi alanın onlar tarafından yerinde görülmesini çok önemsediğini dile getirerek, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Doğubayazıt'ta ve tarihe şahitlik etmiş Anadolu topraklarında özellikle öğrencilerin gezip, öğrenmesini teşvik edecek etkinlikler yapılmasını sağlayacağının sözünü vermişti.
Ahmet Haluk Dursun'un Türk gençlerine kültürel anlamda bıraktığı eserleri
- 1) İncir Çekirdeği Hereke'den Çıktım Yola
- 2) Şehir ve Kültür: İstanbul
- 3) Tuna Güzellemesi
- 4) İstanbul'da Yaşama Sanatı
- 5) Nil'den Tuna'ya Osmanlı
- 6) Ayasofya Müzesi yıllığı
- 7) Ayasofya Müzesi Kültür Envanteri
- 8) Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk
- 9) Boğaziçi'nde Kırk Yılım