Otomotivdeki çip krizi TOGG'u etkileyecek mi?

HABER MASASI
Abone Ol

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, TEKNOFEST'te yer alan TOGG standında gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada çip krizinin bir sene daha süreceğini tahmin ettiklerini belirterek, "Planlarımız doğrultusunda, yaptığımız rezervasyonlarla çip krizine takılmayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Gürcan Karakaş, TEKNOFEST'te yer alan TOGG standında gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, TOGG olarak Türkiye'nin teknoloji festivalinde bir teknoloji şirketi olarak yer aldıklarını söyledi.

Çip krizi: Otomotiv sektörünün zararı 110 milyar dolar
COVID-19 nedeniyle üretimin yavaşlaması küresel bir çip krizini de beraberinde getirdi. 169 sektörde kullanılan çipler birçok sektörün üretimde aksamalara neden oldu. Bazı üreticiler üretimi durdururken bazıları ise yavaşlatma yolunu seçti. Otomotiv sektörünün 2021'deki zararı ise yaklaşık 110 milyar dolar.

Karakaş, "Burada yeni nesil teknolojilerin uygulandığı, artık otomobilden fazlası olarak adlandırdığımız akıllı cihazımızı sergilediğimiz, aynı zamanda doğuştan elektrikli akıllı cihazı gerçekten teknoloji ürünü yapan batarya teknolojilerini de yanında sergileyerek vatandaşlarımızın dikkatine sunduk." dedi.

"Çip krizine takılmayacağız"

Geleceğin dünyasında batarya teknolojilerine, güç elektroniğine sahip olmayan şirketlerin, teknolojiye sahip olamadığını belirten Karakaş, şunları kaydetti:

"İlk aracımız, C segmentinde bir SUV. Regülasyonlar nedeniyle ufak tefek farklılıklar olabilir ama bu tasarımın niteliğini değiştirecek boyutta değişiklikler değil. Çip krizi var. Çip krizinin sebeplerini de biliyoruz. Bu krizin bir sene daha süreceğini tahmin ediyoruz. Planlarımız doğrultusunda, yaptığımız rezervasyonlarla çip krizine takılmayacağımızı düşünüyoruz.

Çip krizi Tesla'yı da vurdu: Çin'deki fabrikasında üretim durdu
Jurnal.ist

"Batarya krizi çıkacak"

Çip krizinden daha önemli bir kriz çıkacak; batarya krizi. Hücre yok. Tüm dünyada herkes daha fazla elektrikli araç üretmek için koştururken, dünyadaki hücre üreticilerinin kapasiteleri 2030 ve sonralarına kadar rezerve edilmiş vaziyette. Biz başından itibaren bu işi planlayarak çözeceğimiz için batarya hücre krizine takılmayacağız."