Orduların yakın zamanda kullanacağı en üstün 10 savaş teknolojisi

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Her geçen gün kendine daha fazla yaşam alanı bulan Teknoloji, ordular için çok yararlı bir hal alıyor.

Dünyanın değişimi gelişerek devam etmekte. Bu gelişim sürecinde tüm canlılara yön veren, teknoloji diye bir olgumuz var. Bu teknolojiyi durdurmak veya önünü kesmek oldukça zor gibi duruyor. Çünkü hemen her yerde kendine yaşam alanı buluyor ve girdiği çoğu ortamda ilgiyle karşılanıyor.
Küresel güçlerin teknolojiyi kendi yararlarına kullanıp kendinden olmayanlara zararlı yüzünü gösterdiği bir dönemde orduları için bunu kullanmamasını beklemek olmazdı tabii. Biz de bunları biraz araştırarak orduların kullandığı en üstün savaş teknolojilerini sizler için derledik.
İşte o savaş teknolojileri...

1. EXACTO adındaki bu mermi ateşlendikten sonra yön değiştirebiliyor. Dünyanın ilk hedefi belirlenebilen kurşunu olarak da biliniyor.
2. Fark edilmesi oldukça zor olan böcek casuslar. Bu alanda yoğun çalışmalar devam etmektedir.
3. ABD'li askeri sanayi şirketi Lockheed Martin tarafından tasarlanan dış iskelet bir hidrolik sistem üzerine kurulmuş. İnsan biçiminde tasarlanan iskeletin adı ise evrensel insanlı yük taşıyıcı sistem (HULC).
4. Yüzlerce metreye ulaşabilen elektromanyetik ışınlar yayabilen bu silah, aktif önleme sistemi olarak isimlendiriliyor. Ayrıca etkisi altına aldığı canlıların vücut ısılarını artırarak alandan uzaklaşmalarını sağlıyor.
5. Railgun adındaki bu silah barutsuz elektromanyetik sisteme sahip. Sıkı durun; bu silahın mermisi sesten 7 kat daha yüksek bir hızla hedefini vuruyor.
6. Bu zırhın adı ise TALOS. Nanoteknolojik bir zırh. ABD ordusu tarafından özel kuvvetler ve bazı askeri birlikler için üretilecek zırh MIT ve ABD Kara Kuvvetleri Ar-Ge ekipleri tarafından üretiliyor.
7. Roketle beraber fırlatılan bu insansız hava aracı kendi başına manevra yapabiliyor.
8. En yararlı askeri robotlardan sayılabilen bu araç mayınları imha için kullanılıyor.
9. Yanlış kullanımda en tehlikeli olabilecek türden bir savaş teknolojisi. Uydulara mızrak şeklinde yerleştirilen şarjör atmosferden yere ulaşana kadar bir etkilenme yaşamazsa bir nükleer bombadan daha fazla etki oluşturacaktır.
10. Lazer sistemli silahlar. Ağır oldukları için savaş uçaklarında kullanılamayan sistemlerin hafifletilmesi amaçlanıyor.