NASA’dan dev yarışma: Mars’ta besin üret, 1 milyon dolar kazan!

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars’ta besin üretmek konusunda ilerici fikirler üretmek için başlattığı yarışmada kazanan fikirlere toplam 1 milyon dolarlık ödeme yapacağını açıkladı. Son zamanların en orijinal etkinliklerinden biri olarak gösterilen yarışma, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı…

Uzunca bir zamandır Mars’ta bir yaşam alanı oluşturmak için araştırmalarda bulunan ve bu konu üzerine çokça para harcamayı da ihmal etmeyenNASA, son etkinliğiyle bambaşka bir seviye oluşturmayı başardı. NASA'nın en son çalışması; gezegende bulunan fazla karbondioksiti (CO2) şekere çevirme temeline dayanıyor. Bunu başardıktan sonra temel besin üretebilecek kaynağa sahip olacağını düşünen NASA, fikirleriyle bu sisteme katkı sağlayacak insanlara 1 milyon dolarlık dev bir ödül belirlediğini resmen duyurdu.

LG V40'ın teknik özellikleri ve tanıtım tarihi sızdırıldı
Teknoloji

YouTube'ta "Kısıtlı Mod" özelliği nasıl kullanılır?
Teknoloji

Mars'ta yaşam alanı inşa etmek hedefi NASA'nın 10 yıllık programında en önemli 'hedef' olarak kendine yer buluyor.

NASA'nın bu dönüşümü dünyada da avantajlar sağlayacak

NASA’nın uzun uğraşlar sonucunda oluşturmayı planladığı şeker, dünyada bitkiler tarafından sentezleniyor ve kolay bir şekilde işlenebiliyor. Yapı taşlarında karbon ve oksijen barındıran şekerin, karbondioksitin içinde bulunan moleküllerden oluşturulması oldukça mantıklı bir yol olarak değerlendirilebilir. NASA, bu dönüşüm için bir yol bulunduğunda dünyada da avantajlar sağlayacak bir gelişmenin çok yakın olduğunu düşünüyor. Nasa'nın Centennial Challenges programının yöneticisi Monsi Roman, Mars gezegeninin zorlu koşullarından bahsettikten sonra konuya dair şu eklemeleri yaptı: “Başka bir gezegende sürdürülebilir insan yaşamının sağlanması, büyük miktarda kaynak gerektirecek ve muhtemelen ihtiyacımız olan her şeyi yanımızda taşıyamayacağız. Yenilikçi olmak zorundayız. Karbondioksit gibi mevcut ve bol miktarda kaynağı faydalı bir ürüne dönüştürürsek, uzaydaki kullanımı sonsuz olacaktır.”

NASA’nın başlattığı dev yarışmanın 2019 yılında sonuçlanması ve ödül takdimlerinin yapılması bekleniyor…