Narin'in babası serbest bırakıldı: Eşime güveniyorum suçlu kimse cezasını çeksin

HABER MASASI
Abone Ol

Diyarbakır'da, Narin Güran cinayetinde yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltında bulunan, ardından savcılıkta verdiği ifadeden sonra serbest bırakılan baba Arif Güran, savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi kapsamında, gözaltına alınan 22 şüpheliden biri olan baba Arif Güran, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı

Arif Güran, kızının kaybolduğunu öğrendiği sırada Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düğün davetiyesi dağıttığını söyledi. Narin'in kaybolduğunu komşusundan öğrendiğini ileri süren Güran, öğrenmesinin ardından köyden aradığı kimseye ulaşamadığını iddia etti.

Eşinin kardeşi ve oğluna ulaşabildiğini söyleyen Arif Güran, konuşmalarının ardından hemen köye döndüğünü ve köye vardığında köylü halkının yüzde 70'inden fazlasının köyün camisinin önünde olduğunu ifade etti. Köydekilere neden Narin'i aramadıklarını sorduğunu ve kızdığını dile getirdi.

"Abimle bir husumetimiz yoktu"

Ağabeyi ile arasında bir husumet olmadığını söyleyen Arif Güran, araçtan çıkan DNA örnekleri ile ilgili bir fikrinin olmadığını, Narin'in o araca daha önce binmediğini ve binse dahi öne oturmadığını bildiğini ifade etti. "Eğer suçlu olan abimse cezasını çeksin" denildiği öğrenildi.

"Eşime güveniyorum"

Arif Güran, Salim Güran ile birlikte cesedi saklayan Nevzat Bahtiyar ile arasının gayet iyi olduğunu ifade etti.

"Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?" sorusunun sorulması üzerine, eşiyle abisinin arasında bir şey olamayacağını Salim'e güvendiği için değil, eşine güvendiği için bunun gerçek dışı olduğunu düşündüğünü kayıtlara geçirdi. Ayrıca suçlu olan eşi de olsa abisi de olsa cezasını sonuna kadar çekmesini istediğini söyledi

Narin Güran davasında gelişme: 8 kişi tutuklandı
Jurnal.ist