GZT Diyarbakır'da: Narin neden bulunamadı?

HABER MASASI
Abone Ol

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 15. günde devam ediyor. Çalışmalar, mezarlık ve çevresinde sürüyor. GZT olarak son dakika gelişmelerini en kısa sürede aktarmak üzere bölgedeyiz.

Ekipler, Narin'in bulunması için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmeleri anında aktarmak için GZT Saha Editörümüz Ümmügülsüm Durmuş, Diyarbakır'da olay yerinde bulunuyor.


Diyarbakır Bağlar ilçesinde, Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Narin kaybolduğundan bu yana, bölgedeki arama kurtarma faaliyetleri hız kesmeden sürüyor. Arama çalışmalarının 15. gününde ekipler, köyde bulunan mezarlık ve çevresine yoğunlaşmış durumda. Bölgede çok sayıda asker, polis ve yetkili ekipler çalışıyor.

Nasıl kayboldu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 ağustos öğle saatlerinde kuran kursuna gitmek üzere evden çıktı ve kayıplara karıştı. Bunun üzerine Güran ailesi jandarma karakoluna giderek, kızları Narin'in kayıp olduğunu bildirdi. Jandarma ekipleri kapsamlı bir arama çalışması başlattı. Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri Narin'i aramak için görevlendirildi. On binlerce araç arandı, 130'dan fazla kişinin ifadesi alındı, 32 bini aşkın kişi kontrol edildi, 11 binden fazla dönüm alan 7 iz takip köpeği ile tarandı.

Narin'in abisi gözaltına alınmıştı

Arama çalışmaları sırasında Narin'in abisi 18 yaşındaki E.G, kolundaki ısırık izleri sebebiyle gözaltına alınıp, İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Adli Tıp Kurumunun hazırladığı rapora göre abi E.G'nin kolundaki ısırık izlerinin Narin'e ait olmadığı belirtildi. Isırık izlerinin biri E.G'nin kendisine aitken, diğerinin kime ait olduğu belirlenemedi. Bunun üzerine abi E.G Diyarbakır'a geri getirildi ve serbest kaldı.

Son görüntüleri ortaya çıktı

21 ağustosta kaybolan Narin'in son görüntüleri ortaya çıktı. Kamera kayıtlarında, Narin'in arkadaşları ile birlikte mahalledeki okulun yanından yürüdüğü ve ardından tepedeki yolu kullanarak eve ilerlediği görüldü.

Amca Salim Güran tutuklandı

Narin'in amcası Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran, sergilediği şüpheli davranışlar sebebiyle gözaltına alınmıştı. Sorgu sırasında yaptığı çelişkili ifadeler ve cep telefonunun arama ve mesaj geçmişini silmesi sebebiyle, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Salim Güran'ın ifadesi ortaya çıktı.

DNA eşleşmesi ile ilgili ne dedi?

Amca Salim Güran'ın arabasından çıkan DNA örnekleri Narin ile eşleşmişti. Bunun sorulması üzerine Salim Güran, Narin'in aracına hiç binmediğini, DNA örneğinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini ve ayrıca aracı evin önündeyken, kapılarını zaman zaman açık bıraktığını söyledi.

Aracının PTS kayıtlarını neden sildi?

Olay gününde Salim Güran'ın aracının PTS kayıtlarının silindiği tespit edildi. Bunun üzerine Salim Güran ifadesinde, tarlalarında çalışan Atasoy ailesinin çocuklarını arabasıyla Uzunbahçe köyüne götürdüğünü, ardından Ramazan Atasoy ile tarlaya geri döndüğünü ve köye vardıklarında Mehmet Atasoy'un kendilerine su ikram ettiğini dile getirdi.

Narin'in babasını tehdit mi etti?

Narin'in babası Arif Güran ile kardeşi Salim Güran'ın aralarının açık olduğu ve Salim Güran'ın Arif Güran'a "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" şeklinde tehdit cümleleri kurduğu iddia edildi. Bu konuda konuşan Salim Güran, kardeşi olan Arif Güran ile aralarında herhangi bir husumetin olmadığını ve böyle bir cümle kullanmadığını söyledi. Ayrıca Narin'i kimin kaçırdığını bilmediğini ve Narin'in abisinin Narin'e zarar verebileceğini düşünmediğini ekledi.

Narin kaybolmadan önceki akşamdan bahseden Salim Güran, "20 Ağustos'ta aile bireyleri olarak abim Erhan'ın evinde toplandık ve kimlere düğün davetiyesi dağıtılacağı hususu konuşuldu. Olay günü aile bireylerinin çoğu davetiye dağıtmaya gitti. Ancak ben gitmedim. Olay günü oğullarım Devran ve Uğurcan ile yapılan telefon görüşmeleri davetiye dağıtımına ilişkin olabilir." ifadelerini kullandı.

Narin neden bulunamıyor?

Narin Güran'ı arama çalışmaları sürüyor. Aramaların 15. gününde köyde bulunan mezarlık ve çevresi taranıyor.

Önceki günlerde arama faaliyetleri kapsamında 11 dönümden fazla alan, 7 iz takip köpeği ile arandı. Köye 2 kilometre mesafedeki sulama kanalının içinde ve çevresinde detaylı arama yapıldı. Komandoların mısır tarlaları ve çevresinde yaptığı arama çalışmaları sırasında elbise ve bez parçaları bulundu, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Helikopterler ile arama çalışmalarına havadan destek verildi. Köye giriş çıkış yapan araçlar durduruldu ve 10 binden fazla araca arama yapıldı.

Narin'i arama çalışmaları sürüyor.