Mühendis çift, WeTransfer’e alternatif uygulama üretti

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Konya'da yaşayan bilgisayar mühendisleri Gamze ve Mehmet Özcan çifti, tamamen yerli olarak ürettikleri siber güvenlik, yapay zeka ve görüntü işleme yazılımları ile endüstri alanında faaliyet gösteren birçok firmanın ihtiyacını karşılıyor. 11 yıldır yazılım sistemleri üzerine çalışan çift, dosya transferi için kullanılan 'WeTransfer'den çok daha iyi olan 'Filegoes' programını çıkardı.

Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Teknokent'te 2007 yılında firma kuran girişimci genç mühendisler, 2009 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 'Teknogirişim Sermayesi Desteği' alarak ürettikleri bulut dosya depolama, siber güvenlik, yapay zeka, gömülü sistem yazılımları ve akıllı makine kontrol yazılımları ile göz dolduruyor.

Özcan çifti, geliştirdikleri uygulama hakkında açıklamalarda bulundu.

Ürettikleri yazılımlar ve projeler ile endüstri alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluşun ihtiyacını karşılayan mühendislerin hedefi, Türkiye'nin yazılım konusunda dünyada söz sahibi olmasına katkı sağlamak.

Mühendislerden Mehmet Özcan, eşiyle 11 yıldır yazılım sistemleri üzerine faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Uygulama, mobil cihazlarda sorunsuz biçimde çalışıyor.

'WeTransfer'e rakip olarak 'Filegoes' programını çıkardık'

Özcan, yazılım konusunda ülkenin dünyada söz sahibi olması için çalışmaya devam ettiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda dosya transferi için kullanılan 'WeTransfer'e rakip olarak 'Filegoes' programını çıkardık. Bu program WeTransfer'den her yönüyle çok daha iyi. Milli ve yerli olarak dünyada bir marka haline gelebilecek yazılımı tamamen biz geliştirdik. Dosya, bilgi ve belgelerimiz ülke içinde kalacak ve başka ülkeler tarafından görülmeyecek. Çok bilinen dosya transfer bulut teknolojisi yazılımlarında en fazla 2 gigabayt dosya gönderebiliyorsunuz. Gönderdiğiniz dosya ise 7 gün sanal bellekte kalabiliyor. Ancak bizim geliştirdiğimiz yazılımda 5 gigabaytlık dosyayı istediğiniz gibi gönderebilirsiniz. Üstelik 10 gün boyunca sanal bellekte de kalabiliyor."