Uzman isim uyardı: Sıcaklık artıyor, yağış geliyor

HABER MASASI
Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı hava durumu raporuna göre 22 Nisan'da yurt genelinde havanın açık ve güneşli olduğu belirtildi. Peki yarın hava durumu nasıl olacak? Yarın (23 Nisan Cumartesi) İstanbul'da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların gelmesiyle birlikte "Hava durumu mevsim normallerinde mi seyrediyor?" sorusu akıllara geliyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sıcaklıkların 5 derece daha yükselerek mevsim normallerinde seyredeceğini ifade etti. Prof. Dr. Şen ayrıca Karadeniz bölgesini işaret etti, tarih vererek 'taşkın' konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji 22 Nisan 2022 hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yayımlanan rapora göre hafta sonu planı yapan vatandaşları mevsim normallerine yakın, güneşli bir hava bekliyor. Bugün, yani haftanın son iş gününde ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor

Meteoroloji'nin raporuna göre bugün ülke genelinde güneş yüzünü gösterecek, sıcaklıklar İstanbul'da 23 dereceye kadar yükselecek. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde ise çığ riski bulunuyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sivas çevrelerinde pus, yer yer sis olayı bekleniyor.

22 Nisan 2022 hava durumu tahmin haritası

Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış bekleniyor

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, doğu kesimlerde zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

23 Nisan Cumartesi günü ise İstanbul dahil olmak üzere Marmara bölgesinde sağanak bekleniyor.

23 Nisan 2022 hava durumu tahmin haritası

Meteoroloji uzmanı "taşkın" riskine karşı uyardı

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özellikle Karadeniz bölgesini işaret ederek 'taşkın' uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Şen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

  • "Sıcaklıkların artması kar erimelerini hızlandırdı. Yağışla birlikte dere ve akarsuların debileri artacak yani 'TAŞKIN' riski var. Dere yataklarını kontrol edelim. Köprü ayakları arası ve menfezlerin açık olduğuna, dere yataklarını daraltan malzemelerden temizlendiğine emin olalım. Derelerin denize dökülen ağızlarındaki şişmelere neden olan malzemeyi kaldıralım. Özellikle Karadeniz bölgesindeki dereler çok önemli. Yağışlar haftaya cuma günü başlayacak. 1 hafta süre var. Daha önce yapılmıştır muhakkak ama unutulan kısımlar için uyarıyım dedim."

22- 28 Nisan tarihleri arası hava tahmini