Meta'dan Instagram hakkında açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

HABER MASASI
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan erişim engeli getirilen Instagram hakkında "Türkiye'nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir." ifadelerini kullandı.

Meta'dan erişime engelin devam ettiği Instagram ile ilgili açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve BTK ile görüşmelere başlayan Meta'dan konuya ilişkin açıklama yapıldı.


BBC Türkçe'ye konuşan Meta'nın sözcüsü "Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Meta'nın sözcüsü yaptığı açıklamada, Türk yetkililer ile yapılan müzakerelere değinmedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim yasağı getirilen sosyal medya uygulaması Instagram yetkilileriyle bugün görüşmüştü.

Yapılan toplantı sonrasında Instagram'ın açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Şu ana kadar toplantının detayları açıklanmadı.

Erdoğan Instagram ve diğer sosyal medya platformları hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya platformları hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar.

Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, estirdikleri faşizme laf etmeyenler, Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyor.

Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız

Gelinen noktada, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz

Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ifade hürriyetiyle, işiyle, aşıyla, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok

Türkiye'nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir."