Kışın yetiştirebileceğiniz 12 farklı kış çiçeği
HABER MASASI
08/01/2017 PAZAR, 11:27
Abone Ol
Çiçekseverler, kış geldiğinden balkonunu, bahçesini ve evini rengârenk görmek isteyenler bu içeriğimizi sizler için hazırladık. İşte kışın yetiştirebileceğiniz 12 farklı kış çiçeği…
1.
Sıklamen çiçeği
Yaz döneminde dinlenmeye geçen sıklamen soğuk havayı sever. Sonbahar ve kış döneminde çiçek açar. Çiçekleri beyaz, pembe, mor veya kırmızı renktedir.
2.
Açelya
Daha çok bataklık dipleri ve kayalık olan yerlerde yetişen bir bitki türüdür. Evlerde ve bahçelerde yetiştirilebilen açelya, süs bitkisi olarak bilinir. Açelya kokusuz bir çiçektir. Açelya çiçeği suyu sever. Evlerde bulundurulması gereken yerler pencere kenarlarıdır. Bitkinin serin yerlerde yetiştirilmesi önerilir.
3.
Kamelya çiçeği
İç mekan ve dış mekan çiçeği olarak yetiştirilebilir. Çiçekleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı olarak yalınkat ya da katmerli olabilirler. Süs bitkisi olarak yetiştirilen kamelyaların çiçekleri gösterişli ve güzel görünümlüdür. Kamelyalar bodur ağaç görünümde kış soğuklarına dayanıklı yapraklarını dökmeyen bitki türüdür. Kış bitimi ve ilkbahar aylarında açmaktadır. Kamelyanın çiçekleri kokusuzdur. Çiçekleri katmerli, büyük ve saf pembe renklidir. Donlardan dolayı tomurcukları zarar görebilir.
4.
Çuha çiçeği
Değişik birçok renge sahip olan çuha çiçeğini yetiştirirken doğrudan güneş ışığını olmayan yerlerde büyütülmelidir. Çok soğuk havada bırakmak çiçeğin yapraklarını olumsuz etkiler. Kış aylarında çuhanın yetiştirildiği ortam 15 derecenin altında olmamalıdır. Kış aylarında bitkiyi susuz bırakmamak gerekiyor. Soğuk çeşme suyu vermemeliyiz oda sıcaklığındaki su ile sulamalısınız.
5.
Gardenya çiçeği
Gardenya çok güzel kokar. Beyaz ve sarı renklere sahiptir. Direk ışığa maruz kalmamalıdır. Çok sıcak ve soğuk yapraklarına iyi gelmemektedir. Kış aylarında 15 derecenin altında yetiştirilmemelidir. Kamelya çiçeğinde kullandığınız sulama şekli gardenya çiçeği içinde geçerlidir.
6.
Hercai menekşe
Hercai menekşe hafif kokulu bir çiçektir. Bu çiçeklerde dördü aşağı, biri yukarı doğru bakan beş iri ve güzel taç yaprağı bulunur. Doğal hercai menekşeler sarı renkte çiçek açarken kültür türlerinde beyaz, mor, mavi ve koyu kırmızı renktedir. Balkon önü çiçeğidir.
7.
Kasımpatı
Kasımpatı çiçeği çok fazla sıcak ve soğuk ortamda sevmez. Doğrudan ışığa maruz kalmaması gerekir. Kış aylarında soğuktan korunarak az sulanması gerekir. Yaz aylarında tam tersi çok sulanması söz konusudur. Arkadaşlarınıza ve sevdiğiniz insanlara hediye olarak götürebilirsiniz.
8.
Nergis
Son derece güzel görüntülü ve hoş kokulu bir çiçektir. 11 farklı çeşidi vardır. Sarı, beyaz ve turuncu çiçekleri oldukça hoş kokuludur. Lodosu seven bir çiçektir. Çok sıcağı sevmezler. Haftada 1 sulanması yeterlidir. Kışın ilk günlerinden itibaren, çiçek açmaya başlar. Bu güzel kokulu nergis çiçeğiyle evinizi ve balkonunuzu süsleyebilirsiniz.
9.
Şebboy
Serin yerlerde yetiştirilen sarı ve turuncu renk çeşitleriyle çok güzel kokulu bir çiçektir. Şebboy çiçeğinin yağını parfüm yapımında kullanılır. Çok fazla ilgi isteyen bir çiçek değildir. İlk dikildiği zamanlarda sulamaya dikkat edilmelidir.
10.
Kardelen
Kardelen çiçeği genellikle yaz aylarında açar ve kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer. Beyaz rengi ve güzelliğiyle bahçeleriniz süsleyebilirsiniz.
11.
Sümbül
Çok güzel kokan sümbül çiçeği kış yaz demeden çiçek veren ve güzel kokusuyla ünlü, soğanlı bir bitkidir. Susuz bırakmamaya özen gösterin. Direk güneş ışığına maruz kalmasın
.
12.
Mum çiçeği
Şimdilerde pek yetiştirilmeyen mum çiçeği adeta unutulmaya yüz tuttu. Dekoratif ve kolay yetişen bir çiçektir. Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir. Işığı sever. Pencereye yakın yetiştirilmelidir.
Çiçekseverler
Kış Çiçekleri
Sıklamen Çiçeği
Kamelya Çiçeği
Hercai Menekşe
List of Segments: {{segments}}