İst anbul Modern 'de
Sanatçı ve Zamanı, İnci Eviner Retrospektifi: İçinde Kim Var?, İnsan İnsanı Çekermiş, Artists' Film International 2016, Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad sergileri bulunuyor.
Pazartesi günleri kapalı olan galeri, Salı ve Pazar günleri 10.00-18.00, Perşembe 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Galeriye giriş fiyatları da şöyle:
Tam bilet 25 TL, indirimli (öğrenci, öğretmen, emekli ve 65 yaş üstündekiler) 14 TL, 10 kişi ve üzeri gruplar ise kişi başı 20 TL. Ayrıca, müze girişi Perşembe günleri ücretsiz.
0. Sanata doyacaksınız!
Beş farklı konunun sergilendiği galeride, filmle, heykele, müziğe ve resme doyacaksınız.
0. Sanatçı ve Zamanı Sergisi
1 Ağustos'ta başlayan serginin, 31 Aralık tarihine kadar devam etmesi planlanıyor. Sergi, sanatçının zamanı ile toplumun, kültürün, doğanın ve evrenin zamanı arasındaki gelişim ve değişimini yansıtmayı amaçlıyor.
0. Şu an ve gelecek hesaplaşması
Müzeye girdiğinizde kapıda sizi “Sanatçı ve Zamanı”, sergisi karşılıyor. Türk Edebiyatı'ndan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın “Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında” sözlerini bir çıkış noktası olarak belirleyen sergi, Tanpınar'ın zaman fikri etrafında farklı coğrafyalardaki sanatçıların fikirlerini de sunuyor.
0. Zamanlar arası varoluşçuluk
Sergi, Tanpınar üzerinden anda farklı zamanları hayal edebilme olgusunu sunup sanatçılara da bu yolda ilham veriyor.
Doug Aitken'in, 1968 yılından özel koleksiyonu "BAD", yüksek yoğunlukta köpük, ahşap, ayna ve renkli camdan yapılmıştır.
0. İnci Eviner Retrospektifi: İçinde Kim Var?
22 Haziran'da başlayıp 23 Ekim tarihleri arasında sergilenen İnci Eviner Retrospektifi, sanatçının 1980'li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini bir araya getiriyor.
0. İnsan İnsanı Çekermiş
Fotoğraf Koleksiyonu'ndan derlenen "İnsan İnsanı Çekermiş" koleksiyonunda, Türkiyeli 80 fotoğrafçının, 80 yıllık süreçte çektiği fotoğraflar bulunuyor. 2 Haziran'da başlayan sergi, 18 Aralık tarihine kadar devam edecek.
0. Artists' Film International
Uluslararası sanatçıların resimlerinin sergilendiği koleksiyon 2 Temmuz'da başlayıp 6 Ekim tarihine kadar devam edecek. Hareketli görüntüye odaklanan koleksiyon, dünyanın dört bir yanından sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul Modern'de sergiliyor.
0. Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad
18 Mayıs 31 Aralık tarihleri arasında, “Türkiye Sinemasında Ustalar” ismiyle sergileniyor.
0. Tuval üzerinde karışık teknik
Mark Bradford, 1961/ Korkunç Köpekbalığı, 2011
Erken dönem çalışmalarında çevresinde yaşanan güncel konuları ele alan sanatçı, eserini perma kağıtları, saç spreyleri gibi kuaför malzemeleriyle yapmıştır.
0. Pratiklerde farklılaşmak
Ebru Uygun, 1974/ İsimsiz, 2011
Sanatçı, dökülen boyaları temizlemeden, kesme yırtma işlemiyle gelişi güzel bir eser eseri yapmıştır. Eser bu hareketleme ile, bedenin farklı hareketlenmelerini inceliyor.
0. Durağanlığı bozmak
Olafur Eliasson, 1967/ Kırmızı Duygusal Küre, 2010
Eser etkileşimli ışık, gölge ve ölçek oyunlarıyla mekanı somutlaştırıp onu hissedilebilir hale sokuyor. Aynı zamanda sanatçı durağan sergi alanını, yaşayan, dönüşen ve kurduğu etkileşimle izleyiciyi de işin bir parçası haline getiren bir sahneye dönüştürüyor.
0. Kağıt kaplama bir sanat eseri
Hale Tenger, 1960/ Strange Fruit, 2009
Sanatçı eserde hem ses hem görüntü kullanmıştır. Karanlık bir fonun içinde ışıldayan yıldızlar ve ortasında sessizce dönen fiziki bir yer küre... İçeride sanat eserine eşlik eden ses, sizi eserin ta için çekiyor.
0. Ahşap heykel ile ayrılanı bir araya getirme
Tony Cragg, 1949/ Çirkin Yüzler, 2006
Yapıt hücrelerin birbirinden ayrılması ve bir ana sütun üzerinde yeniden bir araya gelmesi duygusunu veriyor.
0. Türkiye'den bir kadının hayat hikayesi
Nur Koçak, 1941/ Cahide'nin Öyküsü Serisi, 2003-2006
1996-2003 tarihleri arasında yapılmış "Cahide'nin Öyküsü" serisinde, Türkiye'nin ilk starlarından olan Cahide Sonku'nun kişisel yaşam öyküsü anlatılıyor. Sinema ve tiyatro alanında 1930'lu yılların başından itibaren önemli çalışmalar gerçekleştiren Sonku'nun portreleri, “önce” ve “sonra” olarak iki ayrı gruba ayrılıyor. Önceleri gülümseyerek kendinden emin tavrı ve güzelliği ile dikkat çeken Sonku, sonrasında endişeli, yıpranmış ve mutsuz bir kadın modeli çiziyor.
0. Türk filmleri
Türk Sineması'nın 1950'lerdeki durumu ve filmler görsellerle aktarılıyor.
0. Türk filmleri ve Türkiye'nin unutulmaz sanatçıları
Belki de galerinin size en tanıdık gelecek köşelerinden biri burası... Yeşilçam filmleri ve eski oyuncular sizi bir anda alıp eskilere götürüveriyor.
0. Sanat galerisi sizleri bekliyor!
Hiç beklemeyin, hemen bu akşama planınızı yapıp İstanbul Modern'i ziyarete gidin.