İsrail Gazze'de bomba yüklü robotlar kullanıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Bir yerleşim bölgesini yıkabilecek patlayıcı güce sahip robotlar İsrail tarafından uzaktan kumanda ile yönetiliyor.

İsmini açıklamayan güvenlik kaynağından alınan bilgiye göre İsrail güçleri Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki kara saldırılarında daha fazla can ve mal kaybına yol açmak için patlayıcı yüklü robotları kullandı.

Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısındaki El-Faluca Mahallesi'nde 2 gün önce bu robotların kullanılması sonucu birkaç evden oluşan bir yerleşim alanı tamamen yıkıldı.

Söz konusu kaynak, bomba yüklü robotların evlerin arasında hareket ettiğini ve İsrail ordusu tarafından uzaktan kumanda edildiğini belirtti. Yine aynı kaynağa göre patlamalar ya İsrail tarafından uzaktan kumanda ile ya da Filistinli direniş gruplarının hedef alması sonucu gerçekleşiyor.

Cibaliya'da ne olmuştu?

İsrail ordusu mayıs ayında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan yaklaşık 20 gün süren saldırılarının ardından büyük bir yıkım bırakarak çekilmişti.

İsrail'in bölgeden çekilmesinin ardından bölgeye giden sağlık ve sivil savunma ekipleri ilk belirlemelere göre 20'si çocuk, 70 Filistinlinin cansız bedenine ulaştı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, ev, barınma merkezleri, okul ve hastanelerin enkazında olduğu tahmin edilen onlarca kayıp için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İsrail mezarları da yok ediyor

Maruf, İsrail'in bölgenin alt yapısını, pazarlar, dükkanlar gibi ekonomi için önemli yapıları kasten yok ettiğini, hatta mezarlıkların bile bu yıkımdan kaçamadığını, İsrail'in buldozerlerle kabirleri alt üst ettiğini aktardı.

Maruf, İsrail'in Gazze'de 'düşmana ait ve düşmana faydalı olabilecek her şeyin yakıp yıkılması' anlamına gelen "yanmış toprak" politikası da uyguladığını belirtti.

Yerleşim alanlarını da yok eden İsrail'in saldırıları nedeniyle 200 bin Filistinliyi zorla yerinden ettiğini söyledi.

Yine İsrail güçleri, Cibaliye'de hasarlı evlerine dönen Filistinlilere ateş açmıştı.

Daha ayrıntılı bilgi için arşivimizden aldığımız aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

İsrail askerleri Cibaliye'deki ağır hasar almış evlerine dönen Filistinlilere ateş açtı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinden ardında büyük bir yıkım bırakarak çekilmesiyle bölgedeki evlerine dönmek isteyen Filistinlilere İsrail askerleri ateş açtı.

Moloz yığınına dönmüş bölgeye evlerine geri dönme umuduyla gelen Filistinliler açılan ateşten koşarak kaçmaya çalıştı. İsrail ordusu, yaklaşık 20 gün önce Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesine yeniden yoğun saldırı başlatmış saldırılar nedeniyle bölgede yaşayan 100 binden fazla Filistinli evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.