İnternetten ücretsiz olarak izleyebileceğiniz yüksek kaliteli Tarkan filmleri

HAKAN KARA
Abone Ol

1967 yılında Sezgin Burak tarafından çizilmeye başlanan Tarkan çizgi roman serisi halk arasında tutulması sonrası beyazperdeye aktarılmıştı. Şimdiye kadar ki en iyi Türk çizgi roman uyarlamalarından biri olan Tarkan’ın tüm filmlerini ücretsiz olarak internetten izleyebilirsiniz. Filmin yapım şirketlerinden biri olan Arzu Film, serinin tüm filmlerini ücretsiz olarak yayınlamış durumda.

Sezgin Burak'ın Tarkan çizgi romanındaki kurgusal Tarkan karakterinin uyarlandığı beş filmden oluşan ve Türk sinema tarihinin en önemli yapımlarından biri olan kült film serisi ücretsiz ve kaliteli bir şekilde internet üzerinden izlenebilecek.

Filmin finansman ve dağıtımını üstlenen Arzu film ile Tuna film şirketleri tarafından popüler video paylaşım sitesi YouTube üzerinde serinin filmleri ücretsiz olarak izlenebilecek. Nostaljiyi seven herkesin bir şekilde izleyebileceği bu yapımlarda Tarkan karakterini Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Kartal Tibet oynarken Bilal İnci, Eva Bender, Reha Yurdakul ve Halit Akçatepe gibi önemli isimlerde serinin birden çok filminde başrolde yer almıştır.

1968 yılında çekilen ve ilk Tarkan filmi olan Bozkırlar Şahini Tark-Han, serinin çizeri olan Sezgin Burak'tan izin alınmadan çekilmiştir. Eser sahibinden izin alınmadan çekildiği için "sahte" olarak tanımlanan bu yapım orijinal Tarkan serisine bu yüzden dâhil edilmemiştir.

Serinin filmlerini aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz:
0. Tarkan
Yönetmen: Tunç Başaran

Tarkan ya da Tarkan: Mars'ın Kılıcı adıyla bilinen serinin ilk filmi, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Mars'ın Kılıcı isimli çizgi romandan uyarlanan 1969 yapımı fantastik Türk filmidir. Acar Film stüdyolarında hazırlanıp Arzu Film tarafından dağıtılan filmin yapımcılığını Ertem Eğilmez üstlenmiştir.

Tarihsel film niteliği de taşıyan yapımda Avrupa Hun İmparatoru Attila, Vandal Kralı Genseriko ve Roma İmparatoru Valentinianus'un Savaş Tanrısı Mars'ın sihirli kılıcını el geçirme çabaları işlenmektedir. Filmin popüler olmasında ve büyük bir başarı sağlamasında önemli bir etken olan film müziği Sovyet besteci Dmitri Şostakoviç'in 1937'de bestelediği 5. Senfonisinden alınmıştır. Moderato, Allegretto, Largo ve Allegro non Troppo adındaki dört başlıktan oluşan bu senfoninin Moderato bölümü filmde kullanılmıştır. Aynı bestecinin 4. Senfonisinin açılışı da mektup yakma sahnesinde kısaca duyulabilir.
0. Tarkan: Gümüş Eyer
Yönetmen: Mehmet Aslan

Film Sezgin Burak tarafından kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Gümüş Eyer isimli çizgi romandan uyarlanan 1970 yapımı fantastik Türk yapımıdır. Serinin bu ikinci filmi çizgi romana bağlı olarak Mehmet Aslan yönetmenliğinde çekilmiştir. Tarkan serisinin ikinci filmi olan bu filmde ilk film ve devam filmlerinde de olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır. Tarkan'ın devam filmi olan yapımda Alan Kumandanı Kostok'un Avrupa Hun İmparatoru Attila'nın beylerinden Altar'a ait olan gümüş eyeri ele geçirme ve Altar'ın soyunu kurutma çabaları işlenmektedir. Acar Film stüdyolarında hazırlanıp Arzu Film tarafından dağıtılan film Ertem Eğilmez yapımcılığında çekilmiştir.
0. Tarkan: Viking Kanı
Yönetmen: Mehmet Aslan

Film kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Viking Kanı isimli çizgi romandan uyarlanan 1971 yapımı fantastik Türk yapımıdır. Mehmet Aslan tarafından yönetilen film Sezgin Burak'ın filmle aynı addaki çizgi romanına sadık kalınarak çekilmiştir. Tarkan serisinin üçüncü filmi olan bu filmde ilk iki film ve devam filmlerinde de olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır. Tarkan: Gümüş Eyer'in devam filmi olan yapımda Tarkan'ın Avrupa Hun İmparatoru Attila'nın kızı Yonca Hatun'u Viking Kumandanı Toro ve Çin Prensesi Lotus'un elinden kurtarma çabaları işlenmektedir. Ören Film stüdyolarında hazırlanıp Acar Film stüdyolarında seslendirilen film Arzu Film ve Tuna Film tarafından dağıtılmıştır. Film, Ertem Eğilmez, Teoman Tümer ve Nahit Ataman'ın yapımcılığında çekilmiştir. Filmin senaryosu ise Sadık Şendil tarafından Sezgin Burak'ın eseri üzerine yazılmıştır

Yapımda yer alan ahtapot sahneleri filme farklılık katmıştır. Filmin uyarlandığı Viking Kanı serüveninde bir cezalandırma unsuru olarak kullanılan ejderha ikonu dönemin teknik yetersizlikleri nedeniyle filme ahtapot olarak aktarılmıştır. Vikingler tarafından idam edilecek kişilerin yem olarak sunulduğu ahtapot dünya sinemasında denizde kullanılan ilk maketlerden biridir. Maket ahtapotun hareketleri maketin içine giren bir yapım görevlisi tarafından sağlanmış, kollar ise kolların ucuna bağlanan ipler sayesinde hareket ettirilmiştir.
0. Tarkan: Altın Madalyon
Yönetmen: Mehmet Aslan

Tarkan: Güçlü Kahraman ya da Tarkan: Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Güçlü Kahraman isimli çizgi romandan uyarlanan 1973 yapımı fantastik Türk yapımıdır. Mehmet Aslan tarafından yönetilen film Sezgin Burak'ın çizdiği filmle aynı addaki çizgi roman ile farklı konular işlemektedir. Çizgi romanda macera Roma İmparatorluğu'nda geçmekte iken filmdeki senaryo Çin üzerine yazılmıştır. Tarkan serisinin son filmi olan bu filmde de önceki filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır. Tarkan: Altın Madalyon'un devam filmi olan yapımda Tarkan'ın Çin diyarındaki altın kılıcı ele geçirmek için Wang Yu ile olan mücadelesi işlenmektedir. Yeni Film stüdyolarında renklendirilip Ar Film stüdyolarında seslendirilen film Arzu Film ve Tuna Film tarafından dağıtılmıştır. Film, Nahit Ataman'ın yapımcılığında çekilmiştir.

Filmde jenerik müziği olarak Dušan Radić'in Cengiz Han filmi için 1965'te bestelediği film müziği kullanılmıştır.

Tarkan serisiyle ilgili söz konusu bu videolar geçtiğimiz yıl Ağustos ayında internette yayınlanmaya başlandı. Videoların izlenme oranlarına bakıldığında ortalama 200 bin izlenmeye ulaştıkları görülüyor. Bu da 70'li yılların başarılı filminin günümüzde hala izlenir olduğunun göstergesi.
0. Bonus: Başrol için oyuncu seçimi yapıldı
Serinin yapım süreci devam ederken Tarkan karakterini oynayacak oyuncuyu seçmek için bir yarışma düzenlenmiştir. Dönemin popüler yayımlarından Pazar dergisi tarafından düzenlenen bu yarışma sonucunda Ünal Şahin başrolü oynayacak kişi olarak tanıtılmıştır. Fakat Ertem Eğilmez ve Tunç Başaran tanınmamış bir kişinin filmde oynamasının riskli olduğunu savunarak Tarkan rolünü daha önce Karaoğlan rolüyle tanınmış olan Kartal Tibet'e vermişlerdir. Bunun üzerine Ünal Şahin başka bir şirket tarafından çekilen Tarkan: Canavarlı Kule adlı filmde yer almıştır. Sezgin Burak'ın çizgi romanları dışında bir senaryoyla çekilen bu film de tıpkı Bozkırlar Şahini Tark-Han gibi orijinal Tarkan serisine dâhil değildir.