Instagram açılıyor mu? Türkiye Instagram yetkilileriyle görüşecek

HABER MASASI
Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Instagram yetkilileri ile bir araya gelecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim yasağı getirilen sosyal medya uygulaması Instagram yetkilileriyle öğleden sonra yeniden bir araya gelineceğini belirterek, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor, olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Uraloğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bilgi verdi.

Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçen hafta bir görüşme yapıldığını anımsatan Uraloğlu, "Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileriyle öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor, olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Instagram yetkilileriyle görüşeceğini açıklaması, bu uygulamanın yeniden açılıp açılmayacağı sorularını da gündeme getirdi.

BTK tarafından 2 Ağustos'ta Instagram'a erişim engeli getirilmişti.

BTK'nın resmi internet sitesinde instagram.com hakkında uygulanmakta olan kararlar kısmında " instagram.com, 02/08 2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileir ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri yer almıştı.