İçinizde Norveç Sevgisini Ortaya Çıkaracak Absürt Olaylar

CİHAN DAMLA
Abone Ol

İskandinavya'nın en merak edilen ülkesi Norveç hakkında daha önce duymadığınız olaylar

Cennetin yeryüzünde görülebilecek iz düşümü olarak görülen Norveç, dünyada eşi benzeri olmayan manzarası ve doğasıyla dünyada en merak edilen ülkelerin başında geliyor. Refah seviyesinin yüksekliği, sosyal yardımları ve doğal güzellikleriyle bildiğimiz bu ülke absürt hikayeleriyle de dikkatleri çekiyor.
0. Şövalyelik nişanı verilen penguen
İskoçya'da bulunan Edinburgh Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan Nils Olav adlı penguene Norveç Kraliyet Ordusu tarafından 2008 yılında şövalye ünvanı verildi. Kendisi aynı zamanda Norveç Kraliyet Ordusu'nun bir maskotu ve albayı. Şövalye penguen Nils Olav'ın 1.2 metrelik bronz heykeli Edinburg Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor.
0. 2011 yılında yaşanan tereyağı krizi
Evet yanlış duymadınız 2011 yılında ülkede tereyağı krizi yaşanmış. 2011 yılında yüksek yağ içeren bir diyetin yaygın hale gelmesi sebebiyle Ekim ayında ülkede tereyağı satışları %30 artmış ve raflarda tereyağı kalmamış. İnternette açık arttırmalarla yarım kilo tereyağı 465 dolara satılırken İsveç sınırında durdurulan bir kamyonda 90 kilogram tereyağı yakalanmış.
0. Çöp ihracatı
Geçtiğimiz yıl İsveç kendi ülkesinde dönüştürecek çöp kalmadığı için Norveç'ten yılda 80,000 ton çöp satın almaya başladı. İsveç'te 250,000'den fazla evin elektriği geri dönüştürülen çöplerden elde ediliyor.
0. Marketler pazar günü kapalı
Ülke genelinde Pazar günü bütün marketler kapalı. Sadece benzin istasyonları ve büfeler açık.
0. Ölmenin yasak olduğu köy
Kuzey Buz Denizi'nde Norveç'e bağlı takımadalardan biri olan Longyearbyen'da ölmek yasak. Köylüler buraya gömülen insanların cesetlerinin çürümediğini farketmişler. Köyün mezarlığına 70 yıl önce yeni cenaze alımı durdurulmuş.
0. Finlandiya’ya hediye edilmek istenen dağ
Ülkede, 2017 yılında Rusya'dan bağımsızlığını kutlayacak olan Finlandiya'ya Halti Dağı'nı hediye etmek için kampanya başlatıldı.