Her Android kullanıcısının mutlaka uygulaması gereken 7 teknik!

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Basit yöntemler sayesinde Android akıllı telefonlarda verimliliği artırabilmek mümkün. İşte karşınızda tüm Android akıllı telefonlara uygulanması gereken 7 teknik.

Hem Android hem de iPhone'larda birçok farklı gizli işlev var. Ancak ne yazık ki kullanıcıların büyük bölümü bu yararlı özellikleri es geçiyor. Yalnızca belirli işler için geliştirilen özel uygulamalar; LEDbildirimleri, mimik kontrolleri ve özelleştirme seçenekleri bunların bir kısmı.

A'dan Z'ye: Yeni mobil işletim sistemi Android P!
Teknoloji

Ek olarak ince ayarlar da işin içine girdiğinde ortaya bir dizi yepyeni özellik çıkıyor. İşte karşınızda Android telefon kullanan herkesin mutlaka denemesi gereken 7 özellik.

  • 1- Bildirimleri ölçeklendirme
    2- Gelişmiş Wi-Fi ayarları
    3- Bataryayı optimize etme
    4- Uygulama izinlerini ayarlama
    5- Google Asistan'ı kullanma
    6- Kayıp cihazı bulma
    7- NFC ile zaman kazanma

1- Bildirimleri ölçeklendirme

Burada hangi uygulama bildirimlerinin en önemli olduğunu düzenleyebilir ve önceliklendirebilirsiniz.n

Android 8.0 Oreo ile birlikte bildirim sistemi önemli oranda güncellendi. Artık tek tek uygulamalara girebilir ve bildirimleri özelleştirebilirsiniz. Bu sayede her uygulama için özel bildirim belirlemek mümkün olabiliyor. Böylece kişiselleştirme seçenekleriyle telefonu ihtiyacınıza en uygun hale getirebilirsiniz.

- Menüyü açmak için değiştirmek istediğiniz uygulamaya basın ve basılı tutun.

- Bildirim noktası da dahil olmak üzere, kullanacağınız ayarlarla seçim yapın.

A'dan Z'ye: Suya düşen akıllı telefon 10 adımda nasıl kurtarılır?
Teknoloji

2- Gelişmiş Wi-Fi ayarları
Gelişmiş Wi-Fi Ayarları üzerinden hem zaman hem veri tasarrufu sağlanabiliyor.

Chrome'da küçük bir düzenleme sayesinde veri kullanımını azaltarak hem zaman hem de mobil kotadan tasarruf sağlanabiliyor. Her ne kadar çok kişi tarafından bilinmese de bu ayar sayesinde mobil veri paketinden %30'a varan oranda kâr elde edilebiliyor. Peki ayar nasıl yapılıyor? Chrome / Ayarlar / Veri Tasarrufu seçenekleri sayesinde bu sistemi aktif hale getirebilirsiniz.

Ek olarak uyku modunda Wi-Fi'yi açık tutma seçeneğiyle de kazanç elde edebilirsiniz. Bunun için de şu adımları izlemek gerekiyor:

- Ayarlar / Wi-Fi / Gelişmiş
- Uyku sırasında Wi-Fi'yi açık tut üzerine tıklayın
- Her zaman seçeneğini işaretleyin

A'dan Z'ye: Android telefonlarda depolama alanı açmak için 12 ipucu!
Teknoloji

3- Bataryayı optimize etme

Ortam ışığı seçeneğini ayarlayın ve gerektiğinde bir pil tasarrufu işlevini kullanın.

Hangi Android cihazına sahip olursanız olun pil ömrünü iyileştirmenin yolları vardır. Öncelikle adaptifparlaklık özelliğini kesinlikle kapatmamanız gerekiyor. Bu ayar sayesinde ekran parlaklığı otomatikolarak ayarlanır ve gereksiz yere hep parlakta kalmaz.

Ek olarak, tüm büyük Android kullanıcı arayüzlerinde çeşitli pil tasarruf modları var. Ayrıca, standart gelen arayüzler haricinde de mobil uygulamalarla benzer özellikler sisteme kazandırılabiliyor.

A'dan Z'ye: Android telefonları daha hızlı şarj etmenin 6 yöntemi
Teknoloji

4- Uygulama izinlerini ayarlama

Tek bir uygulama için izinleri görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

Android Marshmallow'dan beri sistemde gömülü olarak gelen izin özellikleri sayesinde uygulamaların izinleri ayrı ayrı tanımlanabiliyor. Böylece herhangi bir uygulamanın erişmesi gereken sistem kaynakları değiştirilebiliyor. Örneğin Messenger uygulamasının mikrofon erişimi basit bir şekilde engellenebiliyor.

Normal şartlarda bu izinler Marshmallow'dan önceki süreçte Play Store'da uygulamayı indirmeden önce veriliyordu. Ancak artık sistem çok daha işlevsel hale geldi.

A'da Z'ye: Android telefonları hızlandırmak için 10 ipucu!
Teknoloji

5- Google Asistan'ı kullanma

Google Asistan'ın her zaman dinleme özelliğini aktif ederek daima aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

Bilgileri hızlı ve kolay bir şekilde almak için kullanabileceğiniz Android servislerinden biri de Google Asistan. Ancak bundan daha fazlası var. Google Asistan sayesinde uygulamalarla etkileşimde bulunabilir; not alabilir ve diğer akıllıca ipuçlarıyla kullanım deneyimi artırılabilir.

- Herhangi bir ekrandayken Google Ayarları / Arama / Ses / Google algılama bölümü üzerinden Her Zaman Açık seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

6- Kayıp cihazı bulma

Cihazı Bul özelliği sayesinde kaybolan cihazları uzaktan kilitleyebilir ve erişimi sınırlandırabilirsiniz. Dolayısıyla güvenlik ve gizlilik konusunda Android cihazlarda ilk atılması gereken adımlardan biri Cihazı Bul sistemini aktif hale getirmek.

Kayıp cihazı bulma seçeneği her cihazda otomatik olarak gelmiyor. Ancak, Cihazı Bul özelliği sayesinde çalınan bir telefonu izlemeniz ve uzaktan kilitlemeniz mümkün.

Android cihazlarda ilk aktif edilmesi gereken ayarlardan biri Cihazı Bul. Güvenlik altında Google Ayarları bölümünde yer alan bu sistem aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

- Ayarlar / Güvenlik / Cihaz Yöneticileri
-
Cihazımı Bul seçeneği yanındaki kutucuğu işaretleyin

7- NFC ile zaman kazanma
NFC teknolojisi basit bir şekilde bildirim paneli üzerinden aktif edilebiliyor.

Birçok kişi NFC'nin ne için kullanıldığını tam olarak bilmiyor. Ancak NFC teknolojisinin geleceği parlak. Tek dokunuşla Bluetooth kulaklığı telefona bağlayabilir, eski telefondaki tüm verileri aktarabilir ve hatta uygun cihazlar sayesinde evdeki ışıkları tek bir telefon dokunuşuyla açabilirsiniz.

Bir adım ileride ise NFC teknolojinin çok daha işlevsellik kazanacağı tahmin ediliyor.

Bu yöntemler sayesinde Androidtelefonları çok daha akıllı halde kullanabilirsiniz.