Hastane kayıtlarına bakıldı: Narin'in ablasının ölüm sebebi ortaya çıktı

HABER MASASI
Abone Ol

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın ablası olan Tülin Güran'ın, 2009 yılında şüpheli bir şekilde öldüğü ortaya çıkmıştı. Hastane kayıtlarının incelenmesinin ardından ölüm sebebi ortaya çıktı.

Narin'in ablası Tülin 2009 yılında vefat etmiş

Narin'in cesedinin bulunmasından sonra, engelli olan ablası Tülin Güran'ın da 2009 yılında vefat ettiği öğrenilmişti ve inceleme başlatılmıştı.


Soruşturma kapsamında, Tülin'in vefat ettiği Çocuk Hastalıkları Hastanesi Arşiv ve Dokümantasyon biriminden geriye dönük hastane kayıtları istenmişti. Ulaşılan kayıtlarda, 5 yaşındaki Tülin’in hastane kayıtlarına hastalığa bağlı doğal ölüm olarak geçtiği bildirildi.

Vücudunda travmaya bağlı herhangi bir bulguya rastlanılmadığı ve akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve zatürre sonucu hayatını kaybettiği bilgisi aktarıldı.

Tülin'in ölümünün hastane kayıtlarına doğal ölüm olarak geçmesi sebebiyle otopsi işlemi uygulanmadı. Tülin Güran'ın ölümü ile ilgili tüm kayıtlar Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Jandarma Komutanlığına iletildi.

Başsavcılığın şüpheli bir durum görmesi üzerine Tülin'in mezarı açılarak soruşturma başlatılabileceği, fakat lüzum görülmemesi halinde incelemenin soruşturmaya dönüşmeden tamamlanabileceği aktarıldı.

Narin cinayeti şüphelileri adliyede: Kimlikleri belli oldu
Jurnal.ist