Hafızayı güçlendiren en iyi 7 satranç uygulaması

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Satrancın hafızayı güçlendirdiği çeşitli araştırmalarla kanıtlandı. Öyle ki bunun için onlarca uygulama geliştirildi ve geliştirilmeye de devam ediyor. İşte beyin sporu yapmanızı sağlayacak en iyi satranç uygulamaları..

Satranç, çoğu yerde kralların oyunu olarak adlandırılır. Alhzeimer hastalığını önlediği de söylenen oyun en iyi beyin sporu olarak görülüyor. Oluşturuculuğu da artıran oyunu oynamamak için hiçbir sebebimiz yok. İşte oynanabilecek en iyi satranç uygulamaları..
7. Chess Free
12 seviyeden oluşan oyun Android kullanıcılar arasında bir popülerliğe sahip. Sadece Android pazarda bulunan oyunu ücretsiz olan buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
6. iChess
Hem Android hem iOS pazarda bulunan oyunda 100'den fazla çevrım dışı bulmaca var. Oyun içi satışın da yapıldığı iChess'i indirmek isterseniz
iOS için buraya
Android için buraya tıklamanız yeterli.
5. lichess
iOS ve Android uyumluluğu sunan lichess, alıştırma yapmaya imkan verirken diğer oyunculara da meydan okumaya imkan veriyor. lichess'i indirmek isterseniz:
iOS için buraya
Android için buraya tıklamanız yeterli.



4. Play Magnus- Chess
Bu oyunda yeteneklerinizi dünya şampiyonuna karşı sergiliyebiliyorsunuz. Rakibin oldukça sıkı olduğu oyunda satranç eğitimi de var. Profesyonel satranç oyuncularına hitap eden oyunu indirmek isterseniz
iOS için buraya
Android için buraya tıklamanız yeterli.



3. Chess.com
Satrancı masaüstü hizmetle almak isterseniz bu site tam size göre. Türkçe dil desteği olan sitenin 15 milyondan fazla üyesi bulunuyor. Bu üyelerin her biriyle satranç oynamaya izin veren siteye üye olmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.
2. My Chess Puzzles
Türk geliştiriciler tarafından geliştirilen oyun içinde pek çok bulmaca barındırıyor. Yapay zekaya karşı oynanan oyunda diğer oyunculara karşı oynamak da mümkün. My Chess Puzzles'i indirmek isterseniz
iOS için buraya
Android için buraya tıklamanız yeterli.
1. Facebook Messenger
Facebook Messenger mesajlaşma uygulaması üzerinden de satranç oynamak mümkün. Arkadaşlarınızla satranç oynayabileceğiniz platformda yapacağınız tek şey sohbet penceresini açarak ''@fbchess play' yazmak. Piyonu hareket ettirmek isterseniz örneğin E4'e gitmek istiyorsunuz '@fbchess Pe4' şeklinde yazmanız gerekiyor. Şah için K, Vezir için Q, Fil için B, Kale için R'yi kullanabilirsiniz.