Hacamat neden yapılır?

HABER MASASI
Abone Ol

Günümüzde ‘Alternatif Tıp’ kategorisinde yer alan ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sünneti olan hacamat, yüzyıllardır tatbik edilen ve sağlıklı neticeler doğuran bir tedavi yöntemi peki Hacamat nedir ve nasıl yapılır?

Hacamat, cilt altında birikmiş, kılcal damarda dolaşmakta zorlanan, vücuda zararlı maddeleri ve hastalık yapan toksinleri içeren kanın, vakum yoluyla vücuttan atılmasıdır. Tarihe baktığımızda hacamat yöntemine ilk olarak Milattan önceki Hint tıp yöntemi olan Ayurveda metinlerinde karşılaşılmıştır.Antik dönemlerde Mezopotamya, Mısır ve Yunanistan'da uygulanmıştır.

0. "Sıcak şiddetlendiği zaman hacamat ile yardım isteyin" Hadis-i Şerif’inde de belirtildiği gibi Hacamat sıcaklar bastırdığı zaman ilkbaharın sonu, kiraz çıktığı zaman Mayıs-Haziran aylarında yapılır. Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) hacamatın, hem hastalıklardan korunma hem de tedavi amaçlı uygulandığını, bizzat kendisinin de hacamat yaptırdığını buyuruyor ve hacamatı tavsiye ediyor.
0.
0.
0. Peki bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi gibi birçok hastalığa iyi gelen hacamat nasıl yapılır?
Öncelikle vücuttaki ağrı veya hastalık olan yerler belirlenir
ve deriye neşter yardımı ile küçük çizikler atılır. Ardından ağzı geniş bir bardak, boynuz ve ya şişe aparatının içi bir pamuk ile basınç gücü oluşturularak deriye yapıştırılır. (Günümüzde modern tıp basınç gücünü vakumlu şişelerle kullanmakta) Derinin altındaki zararlı kan vücuttan çıkar ve pıhtılaşır. Bu yöntem pis kan azalıncaya kadar yapılır.
0. Boynun arkasına yapıldığında göz - sinüzit ağrılarına ve solunum yolları hastalıklarına iyi gelen Hacamat, omuz başları arası, boyun tarafı, omuz başları, baldır altı ve üzeri, çene altı ve diz bölgelerine yapılmakta. Hacamatın vücuda faydaları