Google'ın başarısı: 'Duo, 1 milyar indirmeye ulaştı'

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Google’ın büyük umutlarla geliştirdiği görüntülü görüşme uygulaması Duo beklentileri karşılamaya devam ediyor. Uygulama, 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında başı çeken Google’ın önemli yatırımları arasında yer alan Duo, yoğun eleştiriler ve umutsuz bakış açılarına rağmen yükselişini sürdürüyor. Görüntülü konuşma üzerine tasarlanan ve birçoğu da büyük şirketlerin hegemonyasında olan uygulamalara rakip olarak Duo, henüz iki yaşına gelmeden 1 milyar indirilme istatistiğine ulaştı.

Yayınlandığı yıl yalnızca 100 milyon kez indirilen sonraki 1 senelik periyotta kendini 10’a katlayarak 1 milyar indirme sayısına ulaştı. Peki Duo’yu bir anda bu kadar popüler kılan hamle ne oldu? Sorunun cevabı Google’ın başarılı bir satış hamlesinde saklı. Yeni çıkan tüm Android cihazlarda ön yüklü olarak cihazlara adapte edilen Duo, milyonlarca kullanıcının çabasız biçimde karşısına çıkmayı başardı.

Google Duo'da görüntülü konuşma, oldukça kolay bir biçimde gerçekleştirilebiliyor.

Allo, beklentileri karşılamamıştı

Google’ın ‘ön yüklü uygulama’ hamlesi, Mayıs ayında uygulamayı kullanan 500 milyon kullanıcı varken 500 milyon yeni cihazda daha aktif hale gelmesi anlamı taşıyor. Google, Duo ve Allo adında 2 uygulamayı 2016 yılında piyasaya sürdü. Allo bir mesajlaşma uygulaması iken Duo ise görüntülü görüşme uygulamasıydı. Allo, başarılı olamadı ve planlananlara göre Mart 2019 tarihinde tamamen fişi çekilecek. Duo ise başarılı oldu ve öyle ya da böyle birçok kullanıcı tarafından kullanılmaya başladı.

Duo'nun 1 milyara ulaşan 'indirilme sayısı' ilgi çekiyor.

iOS cihazlar için de aktif durumda

Google, geçtiğimiz hafta içerisinde Duo uygulamasını, iPhone kullanıcıları için de seçilebilir hale getirdi. Bu da, Google Duo’nun iOS aygıtlarına da çıkmasıyla birlikte Android ve iOS platformlarında görüntülü konuşmanın mümkün olması anlamına geliyor. Duo’nun dahil olduğu yükseliş trendini sürdürüp sürdüremeyeceğini zaman gösterecek…

Google deyip geçme: 'Bunları biliyor olamazsınız'
Teknoloji