Filmlerde ve dizilerde geçen 5 hayali şirket

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Bizlere sürekli televizyonda ve filmlerde gördüğümüz şeylerin gerçek olmadığı söylendi. Ancak bu hikayelerden bazıları, hayatımızın bir parçası haline geldi. Bazı filmler ve TV şovlarında geçen kurgusal karakterlerin sahip olduğu veya onlarla özdeşleşmiş hayali 5 sahte şirketi sizler için derledik.

Bir yanıyla gerçek olmayan ama en içten duygularımızla gerçek olduğuna inanmak istediğimiz filmler ve dizilerde geçen kurgusal şirketler...

1) Wayne Şirketleri

Bruce Wayne'in anne ve iş adamı babasını kaybetmesinden sonra genç yaşta başına geçtiği, dev şirket. Batman'in bu denli güçlü ve sağlam donanımlara sahip olmasına sebep bu şirketi gösterebiliriz.

2) Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Her çocuğun içinde yaşamak, dans edip eğlenmek isteyeceği en önemlisi de sınırsızca çikolata yiyebileceği kurgusal bir cennet.

3) Sirius Sibernetik Teknoloji Şirketi

Bu şirket, robotlar ve diğer yüksek teknoloji ürünü cihazların yapımıyla ilgileniyor. En ünlü robotu Marvin. Genel olarak acımasız bir görünüme sahip olan, duyguları olan bir robot.

4) Weasley’s Wizard Wheezes (Zonko'nun Şaka Dükkanı)

Zonko’nun şaka dükkânı sihirli şakaların olduğu insanları eğlendirmek için yaratılmış bir dükkândır. En iyi müşterileri Fred ve George Weasley’dir, onlar da daha sonra bir şaka dükkânı açmıştır.Hatta bu işin başlangıcında Harry’nin onlara verdiği Üç Büyücü Turnuvası ödülü olan 1000 Galleon’u kullanmışlardır.Zonko ürünlerinden en çok tezek bombası ve köpekdişli frizbiler rağbet görmektedir.TabiHarry’nin aldığı ısıran fincanları da unutmamak gerekir.Hermione Zonko ürünlerini zararlı görmektedir ve onaylamamaktadır.Aynı zamanda sahte asalar da üretilir ve bunların daha da gelişmişini Weasley ikizleri yapmıştır.

5) Central Perk (Friends)
Friends dizisiyle özdeşleşen, 6 yakın arkadaşın sürekli takıldıkları, izleyenlerde derin izler bırakan kafe.

Burada arkadaşlarınızla oturup gün boyu keyifli sohbet eşliğinde kahve içebilirsiniz.