FaceApp bitti, sıra Rönesans tablosunda
Sosyal medyada başlayan yaşlandırma akımından sonra, şimdi de fotoğrafları Rönesans tablosuna çeviren bir uygulama geliştirildi. Uygulamada kullanılan yapay zeka, fotoğrafları 45.000 farklı seçenekle düzenleyecek şekilde programlandı.
Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla, sosyal medya sitelerinde konuşulan ve gündem olan şeyler çok çabuk değişiyor. Geçtiğimiz günlerde oldukça popüler olan yaşlandırma uygulaması milyonlarca insanı etkilemiş, hemen herkesin kullanmasıyla popülerleşmişti. Yaşlandırma uygulamasından sonra sıra şimdi, Rönesans tablosuna geldi. Program sayesinde kullanıcılar yükledikleri fotoğrafları yağlı boya, sulu boya ya da mürekkeple yapılmış tablolara dönüştürebiliyor.
Uygulamada kullanılan yapay zeka, yalnızca yüz çizgilerinin üzerinden geçmiyor aynı zamanda bu yüz hatlarını bir taslak olarak kullanıp yeni bir portre haline getiriyor. Yapay zeka, iki farklı sistemden oluşuyor. Bunlardan biri portreleri tanıyan nöral ağ, diğeri ise portreleri oluşturmayı öğrenen nöral ağ olarak tanımlanıyor.
Uygulamada yer alan yapay zeka, kullanıcıların burunlarını ve alınlarını tespit ederek en uygun tabloyu buluyor ve fotoğrafı ona uyarlıyor. Google da birkaç yıl önce benzer bir çalışmaya imza atmış fakat o uygulama kullanıcıların yalnızca dünya çapındaki sanat eserlerindeki yüzlerden kendilerine en çok benzeyeni bulmaya yaramıştı.
FaceApp gibi bir uygulama değil
Geçtiğimiz hafta FaceApp’in gizlilik konusunda pek güvenilir olmadığı ortaya çıkınca aynı düşünce bu programla ilgili de değerlendirmeye alındı fakat bu uygulama FaceApp’in aksine telefon ya da bilgisayara indirilmeye gerek duymadan web sitesi üzerinden yalnızca fotoğraf yüklenmesiyle hizmet veriyor.
Uygulama, bir akıllı telefon uygulaması değil. Onun yerine aiportraits.com üzerinden rahatlıkla kullanılabiliyor.