Alternatif tıbbın etkisi, yeryüzü var olduğundan beri devam ediyor. Kimi bilim adamı bu gerçeği inkar etse de, birçoğu için her derdin devası alternatif tıptan geçiyor.
Sizin için, diş hekimlerini ziyaret etmeden ağrılarınızı dindirecek 8 alternatif tıp önerisi derledik! Siz yine de, bu yöntemleri denemeden önce hekiminize başvurun.
1. Karanfil yağı
Çok sayıda sağlık sorununa şifa karanfil, diş hastalıkları tedavisinde de oldukça güçlü bir etkiye sahip... Çin tıbbında sinirleri uyuşturmak için özellikle tercih edilen karanfil yağı, keskin bir ağrı kesici görevi görüyor. Kullanım esnasında oldukça dikkat isteyen karanfil yağını doğrudan etkilenen bölgeye dökmek, semptomları kötüleştirebilir; hatta ağzı tahriş dahi edebilir. Bu yüzden, kullanım esnasında dikkat etmek gereklidir.
Nasıl kullanılır?
Pamuk yardımıyla, 2 damla karanfil yağı ağrının olduğu bölgeye sürülür. Alternatif olarak, tam bir karanfil ağrılı bölgeye yerleştirebilir. Ağrının azaldığını hissedene kadar, yaklaşık 30 dakika gibi bir süre işlem devam etmelidir.
2. Deniz tuzu
Deniz tuzunun bağışıklığı güçlendirdiği, kalp atışını, kan basıncını dengelediği ve hatta ağrı kesici özelliği olduğu yandısanamaz bir gerçek... Özellikle diş ağrılarında alternatif çözüm önerisi olan deniz tuzu, ağrı olan bölgedeki mikropları yok ederek rahatlama sağlayacaktır.
Nasıl kullanılır?
Bir kaşık deniz tuzunu ılık suyla doldurulmuş bir bardağa ilave edin ve karıştırın. Bardaktaki su bitene kadar, ağzınızda gargara yaparak tükürün.
3. Poşet çaylar
Diş ağrısına poşet çay tedavisini duymayan kalmamıştır sanıyoruz; genellikle hassas dişlerin bakımı için sıkça tercih edilir. Özellikle nane, karanfil ve benzeri rahatlatıcı özelliği olan aromalarla bezenen çay poşetleri, diş sancılarına deva...
Nasıl kullanılır?
Kullanılmış bir çay poşeti alıp soğumaya bırakın, ardından ağrılı bölgeye yarım saat boyunca uygulayın.
4. Soğan dilimi
Soğandaki antioksidan özelliğin gücünü bilmeyeniniz yoktur. Diş çürümelerini önleyen, mikropları yok eden ve aynı zamanda sağlıklı diş bakımına yardımcı olan mucizevi sebze, diş ağrılarında da derdinize derman olabilir.
Nasıl kullanılır?
Soğandan bir dilim kesin ve ağrıyan bölgeye uygulayın. Etkisini görmek istediğiniz bölgede bir süre çiğneyin ve işlemi farklı bir soğan dilimiyle tekrarlayın.
5. Buz kompresi
Soğuk kompres, ağrıların en etkili tedavi yöntemleri arasındadır. Etkilenen bölgeye uygulanan buz, var olan ağrıyı hafifletmeye, sızıyı dindirmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Doğrudan tahriş olmuş diş üzerine uygulanan buz maskesi, ağrının şiddetini mutlaka dindirecektir.
Nasıl kullanılır?
Buz parçalarının teninizle doğrudan temas etmemesine özen gösterin; poşete bir miktar buz koyun ve poşeti bezle sarın. Etkilenen taraftaki ağzın dış bölgesine 20 dakika süreyle, buz kompresi uygulayın.
Birkaç saatte bir tekrarlayın.
6. Buğday çimi
İçerdiği vitaminler ve besin deposu olma özelliğiyle, vücut sağlığı için oldukça faydalı bir besin olan buğday çimi, antibakteriyel özelliğe de sahiptir. Ağrı kesici özelliğinin yanı sıra, ağız iltihabını hızlı bir şekilde azaltma ve bakteriyel enfeksiyonların yayılmasını önleme görevi de vardır.
Nasıl kullanılır?
Buğday çimi, günde iki kez gargara olarak kullanılır.
7. Kekik yağı
Nane ailesinden gelen en sağlıklı bitkilerden olan kekik, antioksidan özelliğiyle bilinir. Mikropları öldürebilme özelliğinin yanı sıra, ağrı kesici etkisi de vardır. ve ağrı kesici olarak kullanılabilir.
Nasıl kullanılır?
Birkaç damla kekik yağını bir parça pamuk pedine dökün ve üzerine 2 damla su ilave ederek ağrılı bölgeye 10 dakika boyunca uygulayın.
8. Sarımsak
Sarımsak, çeşitli enfeksiyonlarla mücadele etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmak için en çok tercih edilen sebzeler arasında yer alıyor. Ağızda zararlı bakterileri öldürme yeteneğine sahip olan sarımsak, diş çürümesini önlemeye ve diş çürüğüne neden mikropları öldürmeye de yardımcı olur.
Nasıl uygulanır?
Bir diş sarımsak kesin ve ağrı olan bölgede çiğnemeye başlayın. Ağrı azalıncaya kadar işlemi tekrar edin.