Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut uygulama bir süre daha devam edecek

HABER MASASI
Abone Ol

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan illerde mevcut risk uygulamasının bir süre daha devam edeceğini duyurdu. Erdoğan, "Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Birçok ülkede görülen sıkıntıların, tedarik zincirindeki aksaklıkların ve güvenlik zafiyetlerinin hiçbirine Türkiye'de şahit olunmadı" dedi.

3 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Dayatmalara Eyvallah demeyerek Türkiye'yi 2023 rotasında tutmayı başardık.Reform programımızı ekonomide istikrarı güçlendirecek şekilde teçhiz ettik.

Gençlerimize, üzerinde 2053 vizyonlarını inşa edebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmakta kararlıyız.

Bu dönemde büyük bir fedakarlık göstererek ön cephede çalışan sağlık çalışanlarımıza minnetlerimi sunuyorum.

Bugün itibarıyla yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Birçok ülkede görülen sıkıntıların, tedarik zincirindeki aksaklıkların ve güvenlik zafiyetlerinin hiçbirine Türkiye'de şahit olunmadı.

Kısa çalışma mart ayında sona eriyor

3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar TL kısa çalışma ödeneği verdik. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz.

Gelir kaybı desteğine yapılan başvuruların 975 bine yakını onaylandı, ciro kaybı desteğiyle ilgili başvuruların değerlendirmesi sürüyor.

Bugüne kadar salgın denetimlerinde 32 milyon TL'ye yakın idari para cezası uygulandı.

Bu yıl üreticilerimize yapacağımız tarımsal destek ödemesi tutarı 24 milyar liradır.

'Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararı aldık'

Sosyal Medya: Şehrinizin bulunduğu risk grubu nasıl değişebilir?

Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken şehirlerimizi tedbirlere uyma derecesine göre gelecekte hangi sınıflandırmada yer alacaklarına karar vereceğini söylemiştik. Bugünkü kabine toplantımızda son 2 haftadaki gelişmelerin etrafında durduk. Aşılama yaygınlaştıkça salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla süreci daha yakından takip edeceğiz. Artış hastane yatış oranına sınırlı yansıdı.

Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık

İnşallah bundan sonra daha bilinçli davranarak bu meselenin üstesinden geleceğiz. Tedbirlere uymamız halinde yeniden kısıtlamaların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Sosyal Medya: Hangi il nasıl normalleşecek?

  • Ne olmuştu?
  • Açıklanan ilk haritayla 81 il düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 renk grubuna ayrılmıştı.
  • 14 il düşük, 28 il orta, 22 il yüksek,17 il de çok yüksek risk grubundaydı. Ama aradan geçen sürede vaka sayıları arttı.
  • Haritanın açıklandığı 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı, 15 bin sınırını da aştı.
  • Vaka sayısının 15 bini geçmesiyle risk durumu gözden geçirilecek. Risk haritası güncellenecek. Vaka sayısı ve riski artan illerde yeni kısıtlamalar gündeme gelecek.

İçişleri Bakanlığı kaldırılan kısıtlamalarla ilgili tüm detayları paylaştı
Jurnal.ist

Risk haritasında dikkati çeken Uşak'ın sırrı ne?
Jurnal.ist

Bugünden itibaren İstanbul'da yeni dönem başladı: Artık birçok yere HES kodu ile girilecek
Jurnal.ist