Cennet meyvesi: Hurma

HABER MASASI
Abone Ol

Ramazan geldiğinde iftar sofralarının baş tacı olarak yeri hazır olan hurma anlatmakla bitmez...

Besleyici değeri oldukça yüksek olan hurma temel vitaminler açısından oldukça zengin bir meyvedir. Hurmanın sağlığınız açısından faydaları; Bedensel ve zihinsel yorgunluğu azaltır. Vücuda enerji ve kuvvet verir. Kansızlığa iyi gelir, kan yapıcıdır. Karaciğeri güçlendirir. Hamile ve yeni doğum yapmış olanların kendilerini toparlamasına çok yardımcı olur. Hamile kadının bebeğini besler, yapısındaki potasyum çocukların büyümesini sağlar. Ayrıca anne sütünü arttırır. Ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağlar. Sindirim sistemi ve boşaltım sistemini temizler. Stresi ve gerginliği azaltır. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir. Hafıza kaybına da mani olur. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Bronşit, verem, kuru öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir. Vücut ve kemik gelişimini destekler ve kemikleri güçlendirir.


Hurma aynı zamanda Hadis-i Şeriflere konu olan bir meyve türüdür. Özellikle ramazan aylarında bolca tüketilir. Nerdeyse iftar sofralarındaki en önemli besin olarak adlandırılır. Ramazan ayında uzun süre aç kalındıktan sonra hurma ile iftar açma sağlık açısından çok önemlidir. Vücuttaki şeker dengesinin düzelmesine yardımcı olur. Uzun süre aç kalmaktan dolayı oluşacak kan şekeri düşüklüğünü ortadan kaldırır.

Hurma, DNA'ları ve hücreleri yenileme özelliği sahip olan ender meyvedir. Hurmanın yetiştirildiği bölgeye göre farklı farklı çeşitleri bulunur. Kış aylarından kurutulmamış büyük hurma meyvesi tüketilir.

Doyurucu özelliği dışında içerdiği besin maddeleri, vitamin ve elementlerle sağlık açısından da çok önemi bir besin olan hurma, önemli bir antioksidan görevi görür. Hurma, bağışıklık sistemini güçlendiren ve özellikle kanser hastalığına yakalanma riskini azaltan selenyum açısından da zengin bir şifa kaynağıdır.

İçerdiği zengin besin ve vitaminler itibariyle birçok açıdan sağlık için faydalı olan hurma, özellikle Trabzon hurması kış aylarında üşütmeden kaynaklanan hastalıklar için anlık sonuçlar alırken, diğer hurma çeşitleri uzun süre korunabildiği için 12 ay boyunca tüketebilirsiniz.

Hurmanın faydalarından bu kadar bahsetmişken hurma tüketimini artırmak için önerilerde bulunmasak olmazdı. İşte Hurmanın faydalarından yararlanmak için hurmayı sofralarınızda 4 farklı şekilde de tüketebilirsiniz.
0. Hurma meyvesi
Daha çok kışın sofralarımızda yerini alan hurma meyvesinin dağıttığı şifadan faydalanmak için uygun zamanlardayız. Boğaz ağrısına faydası olmakla birlikte hastalıkların kısa sürede ortadan kalkmasına da yardımcı olur.
0. Hurma şekeri
Hurma şekerini çantanıza cebinize şeker ihtiyacınız olduğu zamanlarda tüketebilirsiniz. Çocuklarınıza abur cubur gibi geleceğinden tüketmek isteyecekler ve hurmanın faydasından onlarda faydalanmış olacak.
0. Hurma kahvesi
Türk kahvesiyle kıyaslamak yanlış olur ama hurma kahvesi de tüketilmeye başlandı. Hurmanın faydalarından yararlanmak için günde 1 fincan tüketebilirsiniz.
0. Hurma
Ramazan da daha çok iftar sofralarında tükettiğiniz hurmayı günlük olarak şeker dengenizi sağlaması açısından tüketebilirsiniz.


Kaynak: faydalarizararlari.com