'Burak Özçivit' sendromunun perde arkası: İkinci 'Meryem Uzerli' vakası mı?

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Kamuoyunu bir süredir meşgul eden ve Burak Özçivit'in açıklamaları sonrası yeniden sosyal medyanın gündemine oturan 'Tükenmişlik Sendromu'nun tedavi sürecini, Uzman Psikolog İpek Gökozan'a sorduk.

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, “Ben bu hayatta istediğim her şeyi elde ettim. Canım kahve içmek istedi Paris’e gittim. Gezmek istedim, Ortadoğu'ya gittim ama artık hiçbir şeyden zevk alamıyorum” açıklamasını yapmış ve oyuncu için şöhret hastalığına yakalandı yorumu yapılmıştı.

GZT Hayat Twitter hesabından paylaşılan bu haber, kısa sürede sosyal medyanın en çok ilgi gören ve yorum alan paylaşımı olmayı başarmıştı.

Uzman psikoloğa sorduk! "Hepimiz Burak Özçivit hastalığı taşıyor olabiliriz"
Hayat

0.
0. Biz de Uzman Psikolog İpek Gökozan'a, 'Tükenmişlik Sendromu' ve tedavi sürecini sorduk
0. "Tükenmişlik sendromu sonradan dilimize yerleşen bir deyiş"

Gökozan, kişilerin yaşadığı bu sendromun , tükenmişlik adını sonradan kazandığını belirtiyor: Ben bir uzman olarak kişinin yaşadığı durumlara etiketler takmaktan yana değilim. Tükenmişlik sendromu sonradan dilimize yerleşen bir deyiş. Aslında depresif duygu durumun, yorgunluk ve tükenmişlik hissi ile birleşmesi olarak tanımlayabiliriz. 

0.

Tedavisinin mümkün olduğunu belirten Gökozan, tedavi sürecini şöyle aktarıyor: Elbette tedavisi mümkün. Kişi, psikoterapiye başlayarak ve gerekiyorsa medikal destek alarak bu durumun üstesinden gelebilir.

0.

Durumun önemli ve destek gerektirdiğini belirten Gökozan, "Depresif duygu durum ve tükenmişlik hali kişinin gündelik hayat fonksiyonelliğini etkileyebilir. Yani birey eskisi gibi hayatına devam edemez hale gelebilir. Önemli ve muhakkak destek alınması gereken bir durumdur" açıklamasında bulunuyor.