Bu işte patron yok!

HABER MASASI
Abone Ol
Bu işte patron yok! İzin alma durumu yok! Kulağa çok ütopik durumlar gibi gelse de bunu Türk bir şirket yaptı. "Edelkrone" Ankara'da sinema teknik ekipmanları ve bunun dışında insanların hayatlarını kolaylaştıracak buluşlara imza atan üretici bir oluşum. Bu şirkette işe gitmediğinizde, neden gelmedin? Niye burada yoksun? diye kimse birbirine soramıyor. Böyle bir iş olabilir mi? dediğinizi duyar gibiyiz. Bu soruların bütün cevabı, her çalışmasıyla ilham veren "Edelkrone"nda;
0. Kadir Köymen, University of Nottingham’da makine mühendisliği ve işletme eğitimi aldı. Köymen, kısa filmler çeken, sinema tutkunu biri.
0. 2009 yılında "Edelkrone"un ilk adımını atıyor. Sinema ekipmanları üzerine başlayan bu şirket zamanla hayatı kolaylaştıracak buluşlar yapıyor. Şirketin ödüllü tasarımları var.
0. Şirkette alt-üst ilişkisi yok. Çalışanlar maaşlarını kendi belirliyor. İşe gelemeyen çalışan birine hesap vermek zorunda değil.
0. Şirkette herkes çalışan, herkesin eşit söz hakkı var. Şirkete yeni biri alınacağında buna çalışanlar karar veriyor. Yeni işe girenin maaşı herkesin maaşından kesilerek ödeniyor.
0. Köymen'e göre alt-üst ilişkisi olmaması şirketin başarısında birinci öncül. "Edelkrone" yaratıcı buluşlara imza atıyor. Çalışanların hepsi işe severek geliyor.
0. Haftada iki gün, çalışanlar geliştirdikleri projeleri sunuyor. Diğer çalışanlar projenin onlaylanıp-onaylanmamasına ortak karar veriyor.
0. Bu fikirlerden biri 'Çöp Barkod' bu sistemle bitirdiğiniz bir ürünü çöpe atmadan barkod aracalığıyla okutuyorsunuz. Barkod, telefonunuza kurduğunuz application'a ürünü bildiriyor. Böylelikle markete gittiğinizde evde ihtiyaç olan ürünü unutmadan alıyorsunuz.
0. "Plaka App" uygulaması ise trafikte karşılaştığınız olumsuz durumları o aracın hesabına not etmenizle ortaya çıkıyor. Trafikte tehlikeli bir şey yapmış kişiye böylelikle bildirim gidiyor.
0. "Smart Plug" buluşu ile prize fişi sokmaya çalışırken girdiğiniz garip durumlardan sizi kurtarıyor. Fişi, prize yaklaştırdığınızda fiş kendiliğinden prize oturuyor.
0. "Oqloq" ilk olarak çocuklar için tasarlanmış bir saat. Bu buluş rakamlar yerine zaman dilimlerini renklere bölüyor. Böylelikle zaman kavramını çocuklar ve diğer bireyler daha iyi anlayabiliyor. Zamanın anlamını yitirdiği buluşu "Edelkrone" satışa sunmuş durumda.
0. "Telefon Tutucu" ise boynunuzda farklı açılardan kareler almanızı sağlıyor. Bu gibi üretici buluşlara yönelen "Edelkrone" üretici bir firma. Amaçları insanların yaşamlarını kolaylaştırmak.
0. Bir plaza'da yer alan ofis, çalışanların rahatlığı düşünülerek tasarlanmış.
0. Ofis ortamı sosyal alanların olduğu, çalışanların keyifli bir şekilde buluşlar yapacağı şekilde. Merak eden kişilerin ofis ortamını görmeleri için şirket yeni bir uygulama yapmış.
0. "Double" applicationını indirdikten sonra Köymen'in elindeki tablete bağlanıp, tekerlekli bir mekanizmayla ofisi gezebiliyorsunuz. Bunun için uygulamayı indirip kullanıcı adına "edelkrone" şifreye de 8 tane '0' yazmanız yeterli.
0. Köymen'in bir sözü ise "Edelkron"un nasıl bir şirket olduğunu ortaya koyuyor.
"Doğduğumuzdan beri bize en iyi öğretilen şeyi yapıyoruz; tüketiyoruz. Bütün hazlarımızı, bütün mutluluklarımızı oradan toplamaya çalışıyoruz. Ama bazıları bundan daha fazlası olabileceğinin farkında. Bütün aslında bu mutluluğun arkasında tüketmekten daha başka bir şey olabileceğinin farkında."
0. "Edelkrone" Türkiye'de olmayan bir şeyi vazgeçmeden ve ilham verecek şekilde yapıyor. Umarız "Edelkrone" bazı yaratıcı fikirlerin öncüsü olur ve bu şekilde devam eder.
0. Youtube'da "Başka Bir Şey" Kanalını takip edip, bu sıra dışı ve üretici oluşumu yakından izleyebilirsiniz.