Bombaları yerli aracımız ANKEBOT imha edecek

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Daha çok bomba imha görevlerinde kullanılacak ANKEBOT isimli tamamen yerli bir insansız kara aracı üretildi.

Yerli ve milli araçlara yatırımlar devam ediyor. Son olarak Konya merkezli ELFATEK şirketi, askeri alanda kullanılmak üzere "tamamen yerli" insansız kara aracı üretti. ANKEBOT olarak isimlendirilen kara aracı, bomba imhadan yangınla mücadeleye kadar birçok farklı alanda kullanılabilecek.

ELFATEK, aslında daha çok vinç ve kumanda sistemleri üretiyor. Ancak bu yerli araçla birlikte önümüzdeki süreçte yelpaze daha da genişleyecek gibi görünüyor. Zorlu arazi koşullarında tam performans sergileyecek olan yeni araç, bir midibüsü bile çekebilecek güce sahip.
0.
Bomba imha konusunda özel yeteneklere sahip olan ANKEBOT'un, ulaşılması zor bölgelerde düşmanları etkisiz hale getirmesi de söz konusu olacak. Üstelik buna ek olarak görevler sırasındaki görüntü eşzamanlı olarak 30 metre yakındaki "merkeze" gönderilebilecek. Hatta ANKEBOT, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir tarafından da incelenmiş durumda. Son testlerin de tamamlanması durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu insansız kara aracını kullanmaya başlayacak.
0.
En önemli detaylardan birisi ise elektrikli motorlar. Tek şarjda sekiz saat boyunca zorlu arazi koşullarındaki görevlerini yerine getirebilen ANKEBOT, saatte yaklaşık 6 km hıza ulaşabiliyor. Üstelik bu esnada 100 kg yük taşıyabiliyor. Yani bu sayede mühimmat veya yaralı taşıması söz konusu olabiliyor.