Bir hikayenin mirası: İngiliz-Çin restoranı

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

1805 yılında İngiliz vatandaşlığına alınan ilk Çinli olan '' John Anthony'', iki ülke arasında tarihsel bir figür haline geldi. Çin'in başkenti Hong Kong'da bulunan dim sum restoranına da isim konusunda ilham kaynağı olmuştur. İki ülkenin renklerini ve dokularını yansıtan bu restoran, tasarımı ve mimarisi ile müşterilerine eşsiz bir deneyim fırsatı sunuyor.

Mimarisinde ve tasarımında bir hikaye barındıran bu restoran, Çin'in sembol alanlarından biri haline gelmiştir. Hikayenin en ilgi çekici ve ilham verici kısmı, Çinli vatandaşın İngiltere'de gemi çalışanlarına hizmet etmek için açmış olduğu restoranın tarihsel bir olguya evrimleşmesi ve iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmesi olmuştur.

Restoranın İngiliz 'pub' kültürüne ait bar masası ve sehpalarının yanında Çin ezgileriyle süslenmiş çiçekli koltukları tasarımın genel bir özeti konumundadır.

Bu hikayenin mirasını yaşatmak için Çin'in en işlek caddelerinden birisinde, tasarımıyla doğu batı sentezini yansıtan, Çin kantinine dönüşen bir İngiliz restoran yapıldı.

0. Resepsiyon
0. Müşteriler, yanlardan aydınlatmalı dağınık cam merdivenlerle aşağı kata inebilmektedir.
0. Bir çift kemer tarafından çerçeveli, altın tropikal duvar kağıdı önünde estetik bir resepsiyon
0. İngiliz publarını andıran ana yemek salonu
0. Retro havaya sahip, çiçek detaylı kumaşlarla çevrili oturma salonu
0. Ana salonun arkasında bir dizi kemerli, samimi bir yemek yeme fırsatı sunan masalar
0. Baharat ticaretini yansıtan özel grafiklerle kaplı lavabolar