Bir çocuğun akıllı telefonuna el konulursa sonuç ne olur?

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Hayatınızı etkisi altına alan bu akıllı cihazların etkisinden kurtulmak sandığınızdan daha zor. Ancak bunu başarabilmiş birisi var.

Hemen hemen hepimiz akıllı cihazların etkisi altına girmiş bulunmaktayız. 50 yaşındaki bir yetişkinden tutun da henüz anaokulu çağındaki bir çocuğa kadar herkes sosyal yaşamını bu aletlere endekslemiş durumda. Artık bu aletlerden mutluluk duyuyor, dinleniyor ve hatta sosyalleşiyoruz. Bunun oluşturduğu olumsuz etkinin farkında olan bir anne de, 13 yaşındaki oğlunu akıllı cihazlardan uzak tutma kararı almış. Onun bu başarısı da "Bir çocuk akıllı telefondan uzak kalırsa ne olur?" sorusuna yanıt vermiş oluyor.
1. Karly Tophill ismindeki kadın, her sabah 13 yaşındaki oğlunu yapışıp kaldığı iPhone'undan koparıp okula hazırlanması konusunda büyük zorluklar yaşıyordu.
2. Küçük Dylan'ın bağımlılığı öyle yüksek boyuttaydı ki bu durum ders notlarını bile düşürüyordu. Bu duruma daha fazla dayanamayan genç kadın radikal bir karar alarak cep telefonuna 1 yıllığına el koydu.
3. İlk 3 ay anne ve oğul arasında bir mücadeleyle geçti. Genç kadın oğlunun tüm ısrarlarına direndi ve ilk 6 haftada oluşmaya başlayan farkı gözlemledi.
4. Artık Dylan hem derslerinde hem de sosyal yaşamında daha aktif bir çocuk olmaya başlamıştı. Bu durum aile için verilmiş en doğru karardı. Peki ya diğer çocuklar?
5. Yapılan araştırmalara göre 11 ila 16 yaş arasındaki çocuklar internette ortalama 26 paylaşım yapıyor. Aileleri sınır koyan çocukların yüzde 80'i de bu sınırları aştıklarını itiraf ediyor.
6. Ünlü psikolog Dr. Sigman;"Öncelikle akıllı telefon aptal bir tanım. Bunlar telefon değil. 10 yıl önceki dizüstü bilgisayarlardan güçlü bilgisayarlar" diyor ve ailelerin çocuklarının akıllı telefon kullanımına sınırlandırma getirmeleri gerekir diyor.
Kaynak: ( BBC )