Biden bayrağı devrettiği Harris ile ilk kez mitinge katıldı

HABER MASASI
Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekildikten sonra yerine önerdiği isim Kamala Harris ile ilk kez mitinge katıldı. Sahnede birbirlerine sarılarak seçmenlere birlik mesajı verdi.

ABD Başkanı Biden, 21 Temmuz Pazar günü, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık yarışından çekilmişti. Ardından Beyaz Saray'da kamera karşısına geçerek "İlerlemek için en iyi yolun, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmek olduğuna karar verdim. Ulusumuzu birleştirmenin en iyi yolu bu." sözleriyle açıkladı.

Başkanlık görevini kalan süresi boyunca hakkıyla yerine getireceğini belirten Biden, yerine aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i önermişti.

Aynı hafta adaylığı kabul eden Harris, ön seçimlerde seçilen delegelerin oylarıyla Demokrat Partinin resmi olarak başkan adayı olmaya hak kazanmıştı.

Her konuşmasında Harris'in güçlü ve yetenekli olduğunu vurgulayan Biden, "Kendisi benim için inanılmaz bir ortak ve ülkemiz için lider. Şimdi seçim size kalmış. Amerikan halkı, bu seçimi yapın." diyerek desteğini göstermişti.

Hizbullah İsrail'i hedef aldı: Sınır hattındaki hedeflere saldırı düzenledi
Jurnal.ist

Bu açıklamaların ardından ilk kez ikili beraber mitinge katıldı. Maryland eyaletinde düzenlenen mitingde, hükümetin ilaç fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili firmalarla yaptığı anlaşma hakkında bilgiler verildi.

Coşkulu bir kalabalığın karşıladığı ikili, sahnede birbirlerine sarılarak seçmenlere birlik mesajı verirken Biden, Harris'in çok başarılı bir başkanlık yapacağını söyledi.

Sadece ilaç fiyatları konusunda değil diğer ekonomi başlıklarında da Harris ile çok çalıştıklarını dile getiren Biden, seçimi kazandıktan sonra Harris'in bu hizmetleri sürdüreceğine inandığını belirtti.

Biden'a desteğinden dolayı teşekkür eden Harris de kendi yönetimlerinde çok başarılı işler yaptıklarını ve ilaç fiyatları konusundaki bu yeni anlaşmanın mimarının Biden olduğunu söyledi.

İsrail ordusu koruması altındaki Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdü
Jurnal.ist