Bedelli askerlik yapılacak birlikler ile ilgili bilmeniz gerekenler
Bedelli askerliğe ilişkin 4. celp ve sevk tarihleri açıklandı. 2018 - 2019 yılında 21 gün bedelli askerlik eğitimin verileceği yerlerinin detaylarını sizler için araştırdık. Bedelli askerlik yapacakların 21 günlük eğitim alacakları acemi birlikleri hakkındaki detaylı çalışmamızı inceleyebilirsiniz.
Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.
Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile “www.asal.msb.gov.tr” adresinden duyurulacak. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.
2018-2019 yılın için bedelli askerlik yapacak askerlerin eğitim yerler netleşti.
2018 - 2019 yılında bedelli askerlik yapacak askerlerin eğitim alacakları yerler İzmir, Antalya, Manisa, Burdur, Bilecik, Aydın, Amasya, Erzincan, Sivas, Çanakkale, Tokat şehirlerindeki acemi birliklerinde olacak.
Bedelli askerlik yapacaklar görevlerini yapacakaları yerlere nasıl ulaşacaklarını, birliklerin bulunduğu şehirdeki hava sıcaklıklarını, meşhur yemeklerini gezilip görülecek yerlerini sizler için derledik.
Bedelli Askerlik eğitiminin verileceği yerler detayları
1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa
Piyade eğitimi için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birçok eğitim merkezi bulunmaktadır. Bu eğitim birliklerinin başında gelen Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı, verdiği eğitim ve disiplini ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde farklı bir yere sahiptir. 2018 yılında bedelli
askerlik yapacak adayların görev yapacakları yerlerden biriside Manisa'daki bu birlik.
Manisa il merkezi ile birlik arasında sadece 5 dakikalık bir mesafe bulunuyor. Merkezi bir konumda yer alan tugayın yerleşkesi ise küçük ölçekli bir ilçe kadar denilebilir.
Manisa hakkında kısa bilgi
Şehzadeler şehri olarak bilinen, Spil Dağı ile Gediz Nehri arasında, İzmir-İstanbul karayolunun kuzeyinde, İzmir’e 36 km uzaklıkta bulunan Manisa, Ege Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biridir.
Manisa'nın iklimi nasıldır?
Manisa şehri Manisa dağının etkisi altındadır. Dağın şehre bakan çıplak ve sarp yüzü yazın yanıcı, kışın dondurucu bir etki yapmaktadır.
Manisa'nın meşhur yemekleri nelerdir?
21 günlük bedelli askerlik eğitimi için bulunacağınız Manisa, yöresel yemekleri ile de ön plana çıkan bir şehrimizdir. Özellikle Manisa kebabı, mangır mantı, kula kapama ve topalak en bilinen yöresel yemeklerdendir.
Ayrıca Manisa ile özdeşleşen mesir macunu da Manisa’nın en bilindik yöresel lezzetidir.
Manisa'da yapılacak aktiviteler neler?
- - 21 Mart’ta yapılan Mesir Festivaline katılın.
- - Manisa’nın merkezinde bulunan Yeni Han’a gidin ve gezin.
- - Manisa’nın simgelerinden olan Spil Dağına mutlaka gidin ve Spil Dağını mutlaka gezin.
- - Manisa’nın merkezine bağlı olan Çaybaşı Mahallesinde bulunan Ağlayan Kaya’yı kesin olarak görün.
1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı nasıl gidilir?
Manisa'ya ulaşım oldukça kolay bedelli askerliğini Manisa'da yapacak askerler ulaşım için kara, hava veya tren yolunu kullanabilir.
Özel Araç: Manisa’nın merkezine karayolu ile özel araçlarıyla yolculuk yapmak isteyenlerin, İstanbul’dan 433 kilometre, Ankara’dan 563 kilometre, İzmir’den 38 kilometre yol katetmesi gerekiyor.
Otobüs: Manisa’ya pek çok şehirden otobüs firması sefer yapıyor. Manisa Otogarı’nda indikten sonra birliğinize gitmek için 15 dakika kadar yürüyebilir veya 5 dakikalık taksi yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Manisa’ya otobüs ile Ankara’dan yolculuk 8 saat, İstanbul’dan 8 saat ve Bursa’dan 5 saat sürüyor.
Tren: Manisa’nın merkezine direkt olarak giden tren ile yolculuk yapmak isteyenler, yalnızca Uşak ve İzmir’den binecekleri trenler ile bu yolculuğu yapabilirler.
Merkez tren garına ulaştıktan sonra birliğinize yaklaşık 3 kilometrelik kısa bir mesafe bulunuyor. Tren garında bulunan askeri inzibatlara belgelerinizi göstererek onlarla beraber birliğinize teslim olabilirsiniz.
Diğer bir yol ise otogarların önünden kalkan dolmuşlar ile birliğe ulaşmanız 10 dakikanızı alacaktır.
Uçak: Manisa’ya en yakın havaalanı İzmir Adnan Menderes Havaalanıdır. Yaklaşık 39 km uzaklıkta bulunan havaalanından İzmir otogarına oradan da otobüsle Manisa’ya geçebilirsiniz.
1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın
Aydın ve çevresi askeri anlamda da önemli bir yere sahip olan alanlar arasında yer alır. Şehirde bulunan 1. Jandarma Er Eğitim Taburu askerlerin bedelli askerlik görevini yapacakların görevlerini tamamlayabilecekleri yerlerden biridir. Birlik içinde sunulan imkânlar askerlerin burada getirimli ve sağlıklı bir eğitim alabilmeleri için düzenlenmiştir.
Aydın hakkında kısa bilgi
Aydın Ege bölgesinde "Efeler Diyarı" olarak tanınan ve dünyanın en iyi incirinin yetiştiği il.
Ege denizi, Muğla, Denizli, Manisa ve İzmir ile çevrilidir. Türkiye'nin en dağlık illerinden biridir.
Aydın'nın iklimi nasıldır?
Yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı ve ılık geçer.
Aydın'nın meşhur yemekleri nelerdir?
Klasik bir Ege mutfağı ile karşı karşıyasınız. Zeytinyağlı yemekleri seven biriyseniz, buradaki yemeklere bayılacaksınız. Ama tabi et ve balık yemekleri de yemeniz mümkündür.
Çöp şiş, balık çeşitleri, acılı güveç, zeytinyağlı kuru ve taze börülce, sarmaşık ve kedirgen kavurma, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı, patlıcanlı biber kızartma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, turp otu salatası, keşkek, ısırganotu böreği, kırlı kızartması, çine köftesi ve cilav gibi yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Mutlaka her birinden tatmalısınız.
Aydın'da yapılacak aktiviteler neler?
- - Aphrodisias antik kenti ile Didim Apollon tapınağını ziyaret edin.
- - Halı, kilim, deri giysiler, mücevherat vb. hatıra eşyaları satan zarif butiklere uğrayın.
- - Deve güreşi izleyin.
- - Paşayaylası’nı gezin.
1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığına nasıl gidilir?
Aydın 2018 yılında bedelli askerlik yapacak olan askerler için ulaşması kolay bir ilimizdir.
Özel Araç: Ege Bölgesi’nin önemli kentlerinden biri olan Aydın’a araç ile gitmek için İstanbul’dan 603 kilometre, Ankara’dan 542 kilometre, İzmir’den 180 kilometre, Kocaeli’nden 592 kilometre, Antalya’dan 294 kilometre ve Konya’dan 470 kilometrelik bir yol kat etmeniz gerekir.
Otobüs: Aydın’a ülkenin hemen her ilinden otobüs seferi bulmak mümkündür. Merkezi birkaç şehirden Aydın’a otobüs ile yolculuğun ne kadar süreceğine örnek vermek gerekirse, Ankara’dan 9, İstanbul’dan 11, İzmir’den 1 buçuk saattir.
Otogara indikten sonra bölgedeki taksiler veya otobüsler ile direkt komutanlığa gidilebiliyor.
Tren: Askerlik görevini Aydın’da yapacak olanlar, İzmir’den hareket eden trenlere binerek Aydın il merkezine kolaylıkla gelebilirler. İzmir ile Aydın arasındaki mesafeyi tren ile yaklaşık 3 buçuk saatte kat edebilirsiniz.
Uçak: Havayolunu kullanmak isteyenler içinse en yakın seçenek Adnan Menderes Havaalanı. Buradan servislerle Aydın merkeze ulaşabilirsiniz.
3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya
3.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Muratpaşa ilçesinin Topçular mevkiinde yer alır. Oldukça geniş bir alanda konumlanması ve hizmetlerinin gelişmiş olması bu birlikte yüzlerce askerin usta birliklerine gitmeden önce gereken eğitimleri alabilmelerini sağlamıştır. 2018 yılında bedelli askerlik yapılacak yerlerden biri olacağı da düşünülüyor.
Antalya hakkında kısa bilgi
Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Antalya'yı detaylı olarak anlatmak çok uzun sürecek ancak doğası, palmiyelerle sıralanmış bulvarları, geleneksel mimarisini korumuş merkezi Kaleiçi ve büyük ölçekli turizm yatırımları ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.
Antalya'nın iklimi nasıldır?
Yazları sıcak ve kurak geçer. Yazın öğleden sonra meltem rüzgarı ile sahiller biraz serinler. Kış bol yağışlı geçer. Dağlara kar yağar.
Antalya'nın meşhur yemekleri nelerdir?
Antalya, yöresel yemekleri ile ünlü. Öyle ki değişik malzemelerle yapılan birçok özel yemeği bulunuyor.
Bedelli askerlik için Antalya'da bulunan askerlerin damak tadına uygun, zengin bir mutfağa sahiptir.
Akdeniz’in bu güzel kentinde deniz ürünlerin tadı da bir başka güzel. Taze balıkların, ahtapotun, kalamarın ve midyenin lezzeti bile alıştığımızdan çok farklı. Bir Turizm başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Antalya’da Fransız mutfağından, Çin mutfağına kadar değişik mutfakların incelikli örneklerini bulmak mümkün.
Antalya'da yapılacak aktiviteler neler?
Bedelli askerlik yapacakların 21 günlük eğitim sonrası bunları mutlaka yapmasını tavsiye ediyoruz.
- - Likya Yolu’nda yürüyüş yapın.
- - Antik Uygarlıkların şehri Aspendos’u keşfedin.
- - Side kıyısında tarihle iç içe bir geziye çıkın.
- - Tahtalı Dağı’na teleferikle ulaşın.
3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Bedelli askerlik yapacak askerlerin ulaşması en kolay olan yerlerden biriside Antalyadır.
Özel Araç: Muratpaşa ilçesinde bulunan 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı ile Ankara’nın arasında 479 kilometre, İstanbul arasında 696 kilometre, İzmir’den 454 kilometre, Trabzon’dan 1155 kilometre ve Konya’dan 301 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.
Otobüs: Turistik bir kent olan Antalya’ya ülkenin birçok kentinden otobüs seferi mevcuttur. Bahar ve yaz aylarında tatilcilerin kente akın ettiği göz önünde bulundurulursa, önceden bilet alınması faydalı olacaktır. Otobüsler aracılığı ile İstanbul’dan 13 saat, Ankara’dan 8 saat, İzmir’den 8 saat ve Konya’dan 4 saat sonra Antalya’ya ulaşabilirsiniz.
Antalya otogarı ile Muratpaşa ilçesi arasında 15 kilometre mesafe bulunmaktadır. Otogarda indikten sonra taksi veya minibüsleri kullanarak birliğe ulaşabilirsiniz.
Havayolu: Havayolu ulaşımı, genellikle daha kısa sürmesi ve kolay bir yolculuk vaat etmesi nedeni ile tercih edilebilir. Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Uluslararası Antalya Havalimanı’na bulunduğunuz ilden uçak seferi bulabilir ve kolaylıkla kente ulaşabilirsiniz.
Havalimanı ile 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı arasında yaklaşık 10 dakikalık bir mesafe vardır. Bu mesafeyi yalnızca taksiler ile kat edebilirsiniz. Ancak acemi erlerin dağıtım dönemlerinde havalimanı içerisinde ve çevresinde inzibatlar bulunabilir. Bu durumda inzibatlara teslim olarak da birliğinize gidebilirsiniz.
3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı -Ezine-Çanakkale
Cezaevi jandarma eğitimi veren 3.Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden Çanakkale’nin Ezine ilçesine taşınmıştır. Eğitim şartlarının zorlu ve şehrin kış aylarındaki iklim koşullarının olumsuz olmasından dolayı acemi birlikleri için genellikle sıkı bir askerlik deneyimine neden olmaktadır.
Yine 2018 yılında bedelli askerlik yapılacak yerlerden birisi de bu birliktir.
Çanakkale hakkında kısa bilgi
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya'yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Troya, Assos gibi eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan il iç ve dış turizmde önemli bir yer almaktadır.
Çanakkale'nin iklimi nasıldır?
Edremit Körfezinde Akdeniz iklimi hüküm sürerken, orta kısımda ve Gelibolu Yarımadasında havalar soğuk geçer Balkanlar üzerinden gelen soğuk rüzgarlar tesirli olur. Kar yağışı azdır. Yağış kış ve ilkbaharda fazladır.
Çanakkale'nin meşhur yemekleri nelerdir?
Güzide ülkemizin güzide şehirlerinden Çanakkale’de de birbirinden güzel yöresel yemekler var. Çorbasından etli yemeğine, sebzeli yemeğinden hamur işine kadar Çanakkale’ye özgü birçok yöresel yemek bulunmakta. Bunlardan bazıları ezine peyniri, sardalya balığı, peynir helvasıi simit lokumu.
Çanakkale'de yapılacak aktiviteler neler?
- - Kaz Dağı’nı gezin.
- - Ezine ilçesinde Kayacık Köyü Çığrı Dağı’nda Neandria Kalesini, Aleksandra Troas ve Koçali Köyü yakınlarında bulunan Yedi Taşlar kalıntılarını görün.
- - Gelibolu'yu görün, Şehitlikleri ziyaret edin.
- - Truva'yı gezin, tahta ata çıkın,
- - En önemlisi Çanakkale Şehitliğini mutlaka ziyaret edin.
3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Özel Araç: İstanbul'dan Çanakkale'ye 7 saatte ulaşmak mümkün.
Otobüs: Çanakkale'ye Türkiye'nin her yerinden otobüs seferleri yapılmakta bu nedenle otobüs ile ulaşım oldukça kolay olmaktadır.
Deniz yolu: İstanbul'dan Çanakkale'ye 1.5 saatte ulaşabilirsiniz. Seferler günde 2 defa yapılıyor.
Uçak: İstanbul'dan Çanakkale'ye uçak seferleri mevcut. Günde tek sefer yapılan uçuş ile yarım saatte Çanakkale'ye ulaşabilirsiniz.
5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas
Sivas hakkında kısa bilgi
Sivas İç Anadolu'nun doğusunda yer alan, Anadolu'daki tarihi İpek Yolu güzergahlarının kesiştiği bir yerde konumlanmış ve ünlü Kral Yolunun da geçtiği büyük bir ildir.
Sivas'ın iklimi nasıldır?
Sivas’ın karasal bir iklimi vardır. Kışları soğuk ve sert geçer, genelde kış aylarında bol kar yağışı görülür ve ortalama 3-5 ay karla örtülüdür. Yazları sıcak ve kurak, ilkbahar ve sonbahar ayları yağmurlu geçer.
Sivas'ın meşhur yemekleri nelerdir?
Sivas iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Sivas denince akla ilk gelen yöresel lezzetler çökelikli, fırın katmeri, içli köfte, kelecoş v.b.
Ayrıca yufka tatlısı, etli yaprak sarması, sarığıburma tatlısınında mutlaka tadına bakın
Sivas'ta yapılacak aktiviteler neler
- - Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kent Meydanı ve Kale Camii, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Taşhan, Subaşı Hanı, Sivas Kalesini görün.
- - Yıldız Dağı'nda kayak, dağ yürüyüşü, snowboard, at binme gibi aktivitelerle katılın.
- - Ahşap oyuncak, bıçak, cam üfleme gibi el sanatlarından satın alın.
5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Sivas konumu nedeniyle bir geçiş yolu olarakta sayılabilir. 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı; şehir merkezine 1 km ve şehirler arası otobüs terminaline 3 km mesafededir Bu nedenle ulaşım konusunda rahattır. Sivasa hava yolu, kara yolu ve demir yolu ile ulaşım mümkündür.
Demir yolu: Sivas tren istasyonunda indikten sonra Belediye otobüsleri ile birliğine teslim olması mümkündür. Tren istasyonu ile 5. Piyade Er Eğitim Tugayı arası 2 Kmdir.
Otobüs: Şehirler arası otobüs ile gelecek olan askerlerin otogarda veya şehir merkezinde inmesi gerekmektedir. Her iki seçenekte de 5. Piyade Er Eğitim Tugayına belediye otobüsü ve taksilerle ulaşım sağlabilirsiniz.
Hava yolu: Nuri DERMİRAĞ Havalimanında indikten sonra havaş ile ulaşımları mümkündür. Havalimanı ile 5. Piyade Er Eğitim Tugayının arası 20 Kmdir.
9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik
9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik il merkezinde bulunmakta olup, şehrin kuzeyinde Hamsu Deresinin kenarında konuşlanmıştır.
Bilecik hakkında kısa bilgi
Bilecik ili 3 bölgemizin bağlantı yolu üzerinde yer almaktadır. Dolayısıyla çok önemli bir güzergaha sahiptir. Ayrıca muazzam doğal güzelliklere ve büyüleyici bir tarihe maliktir.
Bilecik'in iklimi nasıldır?
Marmara ile İç Anadolu iklimi karışık haldedir. İklim geçit tipi özelliği gösterir. Güney ve doğusunda İç Anadolu'nun yayla iklimi hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı, diğer bölgelerde ise kışlar ılık geçer.
Bilecik'in meşhur yemekleri nelerdir?
Yöresel yemeklerin çoğunluğunu hamur işleri oluşturur. Yöre halkının bir bölümü, ekmeğini kendisi pişirir. Pide, bükme hodalak fırında pişirilen ekmek türleridir.
Makarna, tarhana, kuskus, erişte gibi yiyecekleri de kendileri hazırlar. Büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası, Bilecik'e özgü yemeklerin başlıcalarıdır.
Bilecik'te yapılacak aktiviteler neler?
- - Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu, Ahilik ve Şeyh Edebalı Kültür Sanat Festivalini görün.
- - Şeyh Edebalı, Ertuğrulgazi, Dursun Fakıh Türbelerini; Metristepe Zafer Anıtı, Söğüt Türk Büyükleri Platformunu ziyaret edin.
- - Pazaryeri Kınık Köyü toprak ürünleri ile Ağaç Oymacılığı ve Bilecik Bezi ürünlerini alın.
9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Otobüs: Bölgeye çoğu ilden direkt olarak otobüs ile ulaşım imkanı olmadığı için genellikle Eskişehir ve Bursa illeri üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.
Bilecik Otobüs terminalinin kışlaya olan uzaklığı yaklaşık 1,5 km. dir. Terminal ile birlik arasındaki ulaşım ticari taksi yada şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir. Birliğe ulaşım sağlayabileceğiniz şehir içi minibüslerinden H1, H2 ve H7 numaralı hatlardır.
Tren: Eskişehir istikametinden gelip İstanbul istikametine giden DDY'ye ait trenler Bilecik ilinden geçmektedir. Ancak tren istasyonu birliğe yaklaşık 10 km. mesafede olduğundan, trenden indikten sonra ulaşım ticari taksi veya şehir içi minibüsler ile sağlanmaktadır.
Hava yolu: Birliğe hava yolu ulaşımı bulunmamaktadır.
10'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir
10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı 2’nci ve 3’üncü Jandarma Eğitim Taburları İzmir İli, Bornova İlçesinde konuşlu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
İzmir hakkında kısa bilgi
Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, aynı zamanda işlek bir ticaret merkezidir. Cıvıl cıvıl olan alışveriş merkezinde dolaşmak oldukça keyiflidir. İzmir'in batısında nefis renkli denizi, plajları ve termal merkezleriyle Çeşme Yarımadası uzanır
İzmir'in iklimi nasıldır?
Yazları kurak ve sıcak kışları ılık ve yağışlı geçer. Temmuz-ağustos ayları en sıcak ve ocak-şubat en soğuk aylardır. Sıfırın altında gün sayısı 10 günü geçmez. Kar yağışı yok denecek kadar azdır.
izmir'in meşhur yemekleri nelerdir?
İzmir mutfağı denince önce deniz ürünleri geliyor akla. Ayrıca İzmir Köftesi, Ödemiş Kebabı, Boyoz (börek), Kumru, Gevrek ve meşhur Gerdan tatlısı İzmir'in meşhur yemekleri arasında...
İzmir'de yapılacak aktiviteler neler?
- - Selçuk-Şirince Köyü Birgi Çakırağa Konağı, Kızlarağası Hanı, tarihi Asansör'ü gezin.
- - İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Atatürk Müzesi, Kordonboyu, Kemeraltı Çarşısı, Teleferik Tesisleri ve Balçova Kaplıcaları, Efes Harabeleri, Meryem Ana Evi, Şirince Köyü, Bergama Antik Kenti, Çeşme plajlarını görün.
- - Ödemiş İpeği (Pembizar), İğne Oyaları, Yemeni ve Görece nazar boncuklarından satın alın.
- - İzmir Fuarı ile Selçuk Festivali'ni görün.
Birliklere nasıl ulaşılır?
Otobüs: Kara yolunu tercih ederek otobüs ile gelenler, terminalden kalkan minibüsler ile birliklere ulaşabilir.
Hava yolu: Adnan Menderes Havalimanına gelen askerler havaalanının yakınındaki tren yolu ile birliklerine ulaşabilirler.
15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya
15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Amasya ilindedir. Piyade sınıfında er/erbaş ve sözleşmeli er yetiştirmektedir. İçtimasıyla çok ünlü bir birliktir.
Amasya hakkında kısa bilgi
Amasya, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve ülkemizin eski yerleşim yerlerinden olan bir ilimizdir.
Amasya'nın iklimi nasıldır?
Amasya'da Karadeniz iklimi - Kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları Kara İklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, Kara iklimi kadar sert değildir.
Amasya'nın meşhur yemekleri nelerdir?
Amasya tarihi, köklü bir kültür düzeyi yanında ekolojik yapısı itibariyle zengin bir bitki örtüsüne, dolayısıyla da zengin mutfak kültürüne sahiptir.
Yöreye özgün yemekler arasında, çatal çorba, cırıkda-cızlak (akıtma), helle çorbası, ekmekaşı (papara), kesme ibik çorbası, toyga çorbası, cilbir, bakla dolması, hengel (kıymasız mantı), pancar (pastırmalı), kabak kabuklu pilav, sirkeli ciğer, yuka tatlısı (yufka patlıcanlı pilav tatlısı), gömlek kadayıfı, halbur tatlısı, zerdali gallesi, vişneli ekmek (Amasya çöreği), sini su böreği (Amasya usulü) ve Yakasal böreği sayılabilir.
Amasya'da yapılacak aktiviteler neler?
- - Amasya Müzesinin Mumyalar bölümünü ve Hitit Tanrı Heykelini (Teşup) görün.
- - Yeşilırmak Yalıboyu’nda Amasya Evlerini gezin.
- - Kral Kaya Mezarlarını ziyaret edin.
- - II. Bayezid Külliyesi, Bimarhaneyi gezin.
- - Borabay gölünü görün.
15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl ulaşılır?
Kara Yolu: Otogardan şehir merkezine, şehir merkezinden 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’na belediye otobüs seferleri, minibüsmidibüs veya taksi ile ulaşım mevcuttur.
Demir Yolu: Amasya-Samsun, Amasya-Sivas güzergahlarında trenle ulaşım mevcuttur.
Hava Yolu: Amasya Merzifon Havalimanı şehir merkezine 50 km mesafededir. Ulaşım havalimanı servisi, belediye otobüsü ve taksi ile sağlanmaktadır.
48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat
5’inci Piyade Eğitim Tugayı 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı birliği Piyade Sınıfında er/erbaş eğitimi veren bir alaydır. Alay Tokat Merkez de bulunmaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığının en önemli eğitim birliklerindendir.
Tokat hakkında kısa bilgi
Tarihi boyunca üzerinde barındırdığı medeniyetlerin izlerini taşıyan Tokat; zengin bir kültürel yapıya sahiptir.
Tokat'ın iklimi nasıldır?
Tokat ilinin iklimi, Karadeniz bölgesi iklimiyle İç Anadolu bölgesi iklimi arasında bir geçiş özelliği gösterir. Güneyde iklim daha serttir. Kıyıya yaklaştıkça bu sertlik azalır. Tokat ilinde senenin her mevsimi yağmur yağar.
Tokat'ın meşhur yemekleri nelerdir?
Tokat’ın yemek kültürü de oldukça zengin ve iştah açıcıdır.
Tokat Kebabı, Etli Dolma, Bakla Dolması, Keşkek, Gendüme Çorbası, Bacaklı Çorba, Cevizli Çörek, Bezli Sucuk, Bat gibi yemekleri sofralara ayrı bir renk katmaktadır.
Tokat'ta yapılacak aktiviteler neler?
- - Ballıca Mağarasını gidin.
- - Gökmedrese, Latifoğlu Konağı, Beysokağı, Sentemur Türbesi, Taşhan, Ali Paşa, Meydan Camileri, Hıdırlık Köprüsünü görün.
- - Enfes bir doğa harikası olan Kaz Gölü, Reşadiye Zinav Gölü, Almus Baraj Gölü, Topçam, Gürnlevik, Çamiçi gibi doğal mesire yerlerini gezip görün.
- - Tahta baskı ürünlerinin yapıldığı Yazmacılar Çarşısı, Bakırcı, Zurnacı, Çarıkçı gibi el sanatlarının yapıldığı yerleri gezin.
- - EI dokuma kumaşların ve otantik yöresel giyim kültürünün sergilendiği köyler ziyaret edin.
- - Dünyaca ünlü Niksar Ayvaz Suyunu Kaynağından için.
48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Karayolu: 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığına kara yolu ile ulaşım mevcuttur. Asker celp dönemlerinde Tokat otogarından 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığına ulaşım komutanlığa ait askeri araçlarla sağlanmaktadir.
Hava Yolu: Tokat da bulunan hava alanı şehir merkezine 25 km uzaklıktadır. Hava alanından şehir merkezine sivil servisler mevcuttur.
58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur
Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında her taburun ayrı ayrı kendi hizmet binası, yeteri kadar koğuşu ve acemi erlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanları bulunmaktadır.
Burdur hakkında kısa bilgi
Burdur'un ismi şehri kuran Türkmen boylarından Kınalı Oymağı mensupları, konaklama yeri ararken, burayı bulurlar ve bölgenin güzelliği karşısında "Cennet Buradadır" derler ve "Burada Dur" sözü zamanla hece düşmesine uğrar ve Burdur'a dönüşmüştür.
Burdur'un iklimi nasıldır?
Burdur’da kara iklimi hüküm sürer. Yüksek dağlar, bölgeyi Akdeniz ikliminden ayırır. Yazlar sıcak, kışları çok soğuk geçer.
Burdur'un meşhur yemekleri nelerdir?
Burdur il merkezi Yukarı Pazar semtinde üretilen “ceviz ezmesi” olarak adlandırılan ceviz tatlısı ve Burdur’a has “Burdur şiş” tadılmaya değerdir.
Sagalassos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan alabalık tesislerinde dinlenerek, yöreye has yoğurt ile alabalık yenebilir.
Burdur'da yapılacak aktiviteler neler?
- - İnsuyu mağarasını görüp, şifalı suyundan için.
- - Sagalassos Antik Kentini görmeden, Burdur Müzesini ve il merkezindeki Osmanlı Dönemi sivil mimari örneklerinden Taşoda ve Çelikbaş konaklarını ziyaret edin.
- - Bakırcılar çarşısında, hediyelik bakır eşya sipariş verin.
58'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Kara yolu: Otobüs terminalinden Piyade Alayına ulaşım şehir içi özel halk otobüsleriyle ya da taksiyle yapılabilmektedir.
Hava yolu: Burdur, Isparta Havalimanı 35 km, Antalya Havalimanı ise 140 km mesafede yer almaktadır. Havayolundan ulaşım sağlamak isteyenler buradaki havalimanlarına gelerek Burdur şehirler arası otobüsler ile ulaşım sağlayabilirler.
59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan
Türk Silahlı Kuvvetleri, vurucu kuvveti olan topçuların eğitimine özel önem göstermektedir. Topçu eğitimlerinin yapılması amacı ile Erzincan’da açılmış olan ve günümüzde de topçu erlerin eğitimlerini gerçekleştiren 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı, merkezi bir konumda yer almaktadır.
Erzincan hakkında kısa bilgi
Doğu Anadolu Bölgesi’nde Fırat’ın yukarı kısmında yer alan Erzincan, Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden birisidir.Tarihi ipek yolu güzergahında yer alan kent Hitit, Urartu, Med, Pers, Hellen, Roma egemenliğinde kalmış, Malazgirt Zaferinden sonra Türk ve Osmanlı hakimiyetine geçmiştir.
Erzincan'ın iklimi nasıldır?
Doğu Anadolu iklimi ile İç Anadolu iklimi arasında bir geçiş sağlıyan sert kara iklimi hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Aralık-mayıs arasında bol kar yağar. Toprak uzun müddet kar altında kalır.
Erzincan'ın meşhur yemekleri nelerdir?
Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir. Bunların çoğunluğunu hamur işleri oluşturur. Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma başlıca yemek türleridir. Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işleridir.
Erzincan'da yapılacak aktiviteler neler?
- - Altıntepe şehir kalıntılarını gezin.
- - Mama Hatun Kervansarayını, Terzi Baba Türbesini ve Kemah Kalesini görün.
- - Esentepe’den şehrin görünümü izleyin.
- - Ekşisu mesire alanında kaynağından maden suyu içip, doğal jakuziye girin.
59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir?
Özel Araç: Erzincan şehri, 7 bölgeden de kolay ulaşılabilecek bir şehirdir. Kent merkezi ile 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı arasında sadece 5 dakika bulunmaktadır.
Otobüs: Bahar, yaz ve güz dönemlerinde askere teslim olacaklar için şehirlerarası otobüs bulmak ve seyahat etmek kolay iken, kış döneminde bu şartlar biraz daha ağırlaşmaktadır. Kış döneminde otobüs seferlerinin sayısı azalırken yolculuk yoğun kar yağışları ve sert iklim şartları nedeniyle biraz daha uzun sürmektedir.
Erzincan Otogarı’nın çıkışında geçen otobüs ve minibüsler sayesinde 15 dakika içerisinde birliğe teslim olabilirsiniz.
Tren: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından her gün Ankara-Erzincan-Kars istikametine giden ve aynı istikameti kullanarak geri dönen tren seferi düzenlenmektedir. Erzincan Tren Garı’nda indikten sonra taksi, otobüs, dolmuş alternatiflerinden birine yönelebilir ve 20 dakikada 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı’na ulaşabilirsiniz.
Hava yolu: Askerlik eğitimi için Erzincan’a gitmek isteyenler, şehrin merkezinden 13 kilometre uzaklıkta bulunan Uluslararası Erzincan Havalimanı’nı kullanabilirler.
Havalimanında indikten sonra HAVAŞ’a ait araçlar ile şehir merkezine gidebilir ve buradan yine taksi, otobüs, dolmuş kullanarak kısa sürede 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı’na ulaşabilirsiniz.