Atatürk Havalimanı'nda çürüyorlar:✈️ Hayalet uçakların sahipleri ortaya çıkmıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış, hacizli ve hurda uçakların sahipleri çıkmıyor. İçlerinde Türk Havacılık envanterine giren tek Antonov An-12 tipi hava aracının da yer aldığı 12 uçağın son durumu pek de iç açıcı gözükmüyor.

İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla 4 Nisan 2019’da sivil uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış, hacizli ve hurda uçaklar çürümeye terk edilmişti.

7 sahipsiz uçaktan 1 tanesinin sahibinden başvuru

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından terk edilen uçakların sahipleri tarafından alınması için tanınan 30 günlük süre Ağustos 2019 sonu itibariyle dolmuştu. Ekim 2019 tarihinde havalimanında 17 sahipsiz uçaktan 1 tanesinin sahibi başvuruda bulundu. Konma-konaklama ücretleri ile vergi borçları ödendikten sonra söz konusu uçak sahibine teslim edildi. Geri kalan 16 uçağın ise ihale süreci devam ediyor.

Satıştan itibaren 5 yıl içinde müracaat edenlere iade edilecek

Hurdaya ayrılan hava araçları için yapılacak değer tespit çalışmalarının ardından uçakların açık arttırma ile satışa çıkacak. İhale ile satılacak hava araçlarının üzerinde bulunan ipotek ve haciz bedeli de fiyata eklenecek. Satıştan itibaren 5 yıl içinde uçakların hak sahiplerinin müracaatları halinde ilgililerine iade edilecek. Bu süre zarfında herhangi bir müracaatın olmaması durumunda uçakların satışından alınan söz konusu bedel Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kasasına girecek.

Çürümeye terk edilen uçaklar havadan görüntülendi

Havadan görüntülenen 12 atıl vaziyetteki uçağın birçoğunun dış gövdelerinin döküldüğü görülüyor. Uçakların kanat kısımlarında ise ciddi hasarlar göze çarpıyor.

Uçakların camları ve motorları tamamen yerinden sökülmüş çürümeye terk edilmiş vaziyette bekliyor.Ancak içerisinde halen birçok elektronik aksam bulunuyor.

Atatürk Havalimanı otoparkında kaderine terk edilmiş 59 araç sahibini bekliyor
Jurnal.ist

'Büyük göç' sonrası Atatürk Havalimanı'nın görüntüleri
İlk olarak 01 Ağustos 1953 yılında Yeşilköy Havalimanı adı ile uluslararası hizmete açılan, üzerinde geçirdiği değişiklerle modern bir görünüm kazanıp,1985 yılından sonra Atatürk Hava Limanı adı ile hizmete devam etti. 3 Mart 2019'da, yeni yapılan İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla kapatılan Atatürk Havalimanı'nın büyük göç sonrası görüntülerinden oluşan belgesel Take Off Channel adındaki YouTube kanalında yayınlandı.

İstanbul'daki havalimanları 11 ayda rekor kırdı: Sayı 96 milyonu buldu
Jurnal.ist

Atatürk Havalimanı'nda yıkım başladı
Jurnal.ist

MC-21 uçağı TeknoFest için Atatürk Havalimanı'na indi
Rus İrkut şirketi tarafından üretilen MC-21-300 uçağı, TeknoFest 2019'a katılmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Bu uçuş aynı zamanda MC-21 uçağının ilk yabancı uçuşu oldu.

Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi Göktuğ TEKNOFEST'te görücüye çıktı
Jurnal.ist