Apple, Windows'a özel yeni bir medya oynatıcı geliştirmek istiyor

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Apple, macOS'ta aylar önce iTunes'u Podcast'ler, Müzik ve Apple TV olarak üç parçaya böldü.
Windows için bu tip bir düzenleme olmayacağını açıklayan Apple, yeni iş ilanıyla küçük ipuçları veriyor.
Windows için medya oynatıcısı geliştirecek yazılım mühendisleri arayan Apple, iTunes'u geride bırakıp yeni bir uygulamaya geçiş yapabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, aylar önce macOS'ta iTunes'u ortadan kaldırdı.Bunun yerine aynı işlevi Podcast'ler, Müzik ve Apple TV olmak üzere üç farklı uygulamaya böldü. Şirket, aynı dönemlerde Windows için iTunes'un kullanımına devam edilebileceğini bildirdi. Yani Windows'ta iTunes'u kullananlar için herhangi bir sorun olmadığını açıkladı. Ancak son bilgiler ve açılan yeni iş ilanları, Apple'ın Windows'a özel medya uygulamaları geliştirecek yazılım mühendisleri aradığını gösteriyor.

Apple'ın bu iş ilanını yayınlaması üzerinden üç hafta geçmiş. Ancak durum Neowin web sitesi tarafından yeni fark edildi ve servis edildi.

Şirket, macOS 10.15 Catalina'yı ortaya çıkarmasının yanı sıra, iTunes'u koruyacağını bildirmişti. Bu durum değişebilir. Yani macOS'taki gibi üç parça uygulama değil de iTunes haricinde tek bir uygulamaya aynı işlevler yerleştirilebilir.

Bize katılın ve Windows için yeni medya uygulamaları oluşturun, Apple.

LinkedIn'de kıdemli bir yazılım mühendisi arayan Apple, burada da aslında 'Windows için medya uygulamaları oluşturma' kısmını özellikle belirtiyor.

Açıklamanın ilerleyen kısımlarında Apple Music uygulamasının yolda olabileceğine işaret edecek şeyler de söyleniyor elbette. Tam metni paylaşalım:

    Müziği seviyorsanız, kod yazma konusunda tutkuluysanız ve milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren dünya standartlarında mühendislik ekipleriyle çalışmak istiyorsanız Media Apps tam size göre.

Açıklama aslında müzik uygulamasının yanı sıra zaman içinde farklı medya uygulamalarının da duyurulabileceğini gösteriyor.

Bu ibare aslında yalnızca Windows bilgisayarlar için değil, Xbox'lar için de servis geliştirilebileceğini gösteriyor.

İlanda dikkat çekici ayrıntılardan bir diğeri ise Universal Windows Platform (UWP) kısmı. Yani aslına bakılırsa sadece Windows bilgisayarlar için değil Xbox One'lar için de uygulama ya da servis geliştirme gibi durumlar söz konusu olabilir.

Apple TV+ Türkiye'de şu an mevcut değil. Ancak önümüzdeki dönemlerde gelebilir.

Apple, hizmetlerini sadece kendi cihazları için değil tüm platformlarla genişletmek istiyor. Ay başında Apple TV+'ı iOS, tvOS ve macOS için duyuran şirket, Samsung Smart TV'ler,Roku cihazları ve Fire TV cihazları için de destek sağlıyor. Ama kapsam alanını daha da artırmak istiyor.

Apple her ne kadar iPhone ve macOS bilgisayarlardan yüksek kazançlar elde etse de aslında hizmetler en büyük gelir kalemlerini oluşturuyor. Bulut depolama iCloud çözümü de buna dahil elbette. Doğal olarak abonelik modeline daha fazla yönelme ihtiyacı duyuyor. Apple TV+ ve Apple Arcade'i de bu kapsamda değerlendirmek yanlış olmaz.

Merakla beklenen Apple TV tanıtıldı, detaylar haberimizde!
Bilim Teknoloji