İlaçları unutun: Antibiyotik yerine tüketebileceğiniz 10 mucizevi besin

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Şimdilerde her türlü hastalıkta antibiyotiklere sığınılıyor. Oysa bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, gereksiz antibiyotik kullanımı ileride geri dönüşü olmayan problemlere neden olabilecek güce sahip. Antibiyotik kullanmadan çok sayıda hastalığın üstesinden gelmeniz mümkün, mutfağınız bir şifa deposu. Antibiyotik yerine tüketebileceğiniz 10 mucizevi gıda!

Özellikle kış mevsiminin gelişiyle neredeyse herkesin yakalandığı grip ve nezle durumunda antibiyotik kullanımı, oldukça yanlış ve tehlikeli.

Uzmanlar 'Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası'na dikkat çekiyor
Hayat


Aşırı antibiyotik tüketimi, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve beraberinde birçok ciddi hastalığa neden oluyor. Vücudun antibiyotiğe karşı direnç kazanması sonucu ise, ölüm riskine kadar gidebiliyor. Uzmanlar bu konuda özellikle uyarıyor; ilaç kullanmak yerine doğal yollarla çözümler aramaya çalışın.
İşte mutfağınızdaki doğal antibiyotikler!

10. Hem ucuz hem ulaşılması kolay: Soğan ve sarımsak
Neredeyse her evde bulunan soğan ve sarımsak hem ucuz hem ulaşılması kolay doğal bir antibiyotik. Oldukça güçlü bir antioksidan özelliği taşıyan soğan ve sarımsak, aynı zamanda bağışıklığı kuvvetlendiren en güçlü sebzelerden.
9. Vücut direncini kefir ile arttırın
Mikropların neredeyse her yerde var olduğu kış mevsiminde, vücut direncini arttırmanın en etkili yollarından biri bol bol kefir tüketmek.
Özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve üst solunum enfeksiyonlarından kurtulmak için en etkili çözüm.
8. Temel Reis'in gücü adına!
Bağışıklık sisteminin diğer gücü ie ıspanaktan geliyor. Ispanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor. Enfeksiyonları önleyip, bağışıklığı güçlendiren ıspanağın içinde bol miktarda bulunan C vitamini ve folik asit sadece vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşıyor.
7. "Turp gibi" sağlık kaynağı
Kış mevsiminin sebzelerinin başında gelen turp, içerdiği C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi sayesinde tam bir sağlık kaynağı. Çok güçlü bir antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de birebir.
6. Hem E hem C vitamini etkisi
Brokoli içerdiği C ve E vitaminini ile bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir.
5. Her derde deva zencefil
Üst solunum enfeksiyonlarından kurtulmanın en etkili yolu zencefil, antibiyotikten çok daha etkili. Doğanın mucizevi besinlerinden zencefil, aşırıya kaçmamak koşuluyla gripten kansere çok sayıda fayda sağlıyor.
4. Nar vitamin deposu
Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı vitamin deposu görevinde olan nar, aynı zamanda kalp ve damar dostu. C vitamini ihtiyacının bir çoğunu karşılamaya yetecek nar, doğal bir antibiyotik değeri taşıyor.
3. C vitamini zengini bir besin daha: Kırmızı biber
Ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisinin yanı sıra, kolesterolü de düşüren kırmızı biber kış mevsiminde bağışıklık sisteminizin dostu olacak.
2. Antioksidan özelliği ile kivi vitamin deposu
Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi, tam bir C vitamini deposu. Portakaldan daha fazla C vitamini içeren kivi, soğuk günlerde sizi hastalıktan koruyacak en güçlü kalkan.
1. Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi: pırasa
Özellikle mevsiminde tüketildiğinde çok daha fazla yarar sağlayan pırasa, tam bir kalp dostu. besin. İçerdiği vitaminler sayesinde antibiyotik özelliği taşıyan pırasa, özellikle soğuk kış günlerinde haftada birkaç defa mutlaka tüketilmeli.