'Adana 01' MEB'in fidan projesini katladı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başlattığı fidan dikme hedefini ikiye katladı. Gittiği illerde plaka sayısı kadar ağaç dikme kampanyası başlatan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Adana, Afyon ve Adıyaman gibi illerin plaka numaralarının küçük olması nedeniyle bu kampanyayı, 'o illerde bulunan toplam öğrenci sayısı kadar' ağaç dikme yönünde değiştirerek yeni bir hedef belirledi. Ziya Selçuk, "Okul açılışında 100 bin fidan dikmiştik çocuklarımızla, bu yıl sayıyı ikiye katlıyoruz. Her çocuğun başına bir yeşil gölge büyütene kadar devam" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günden itibaren öğrencileri çevre konusunda bilinçlendirerek, ağaçlandırmayla ilgili çalışmalar yapıyor. İllerin plaka numarası kadar fidan dikme kampanyası başlatan Milli Eğitim Bakanı bu fikri 'Öğrenci sayısı kadar' ağaç dikme projesine dönüştürmeye karar verdi.
Sosyal medyadan paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bir ağaçla fotoğraf çektirdiğinde çok yakın bir arkadaşıyla fotoğraf çektiriyormuş gibi hissettiğini belirtti.
"Ağaçlar ne hissediyor bilmem, istiyorum ki gittiğim her ilde binlerce arkadaşım olsun." ifadesini kullanan Selçuk, şunları kaydetti, "Öğretmenlerimizden birinin fikriydi. Her gittiğim ilde o ilin plakası kadar fidanla karşılıyor öğrenciler beni. Birlikte o sayıda fidan dikiyoruz. Tokat'a 60, Kars'a 36 fidan. Dedim, öğretmenim niyet güzel ama Adana'nın, Adıyaman'ın, Afyon'un suçu ne? Plakalar dursun, biz o şehirdeki öğrenci sayısı kadar ağaç dikmeyi hedefleyelim. Okul açılışında 100 bin fidan dikmiştik çocuklarımızla, bu yıl sayıyı ikiye katlıyoruz. Her çocuğun başına bir yeşil gölge büyütene kadar devam."
Ziya Selçuk'un diğer projeleri
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiğinden beri öğrenciler için sayısız proje hazırladı. Milli Eğitim Bakanı, eğitimden sosyal hayata kadar birçok projeyi öğrencilerle buluşturuyor. İşte o projelerden bazıları,
1. Öğrenme analitiği araçlarıyla veriye dayalı yönetim
- 2. Okul gelişim modeli
- 3. Sınavlı okul sayısı
- 4. Önce öğretim eğitimi
- 5. İş garantili liseler