ABD'li aşı üreticisi COVID-19'un biteceği zamanı açıkladı

HABER MASASI
Abone Ol

ABD merkezli aşı üreticisi Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, gelecek yılın ortasına dek dünyadaki herkesi aşılamaya yetecek kadar dozun mevcut hale geleceğini, böylece COVID-19 pandemisinin grip gibi normal bir seyre kavuşacağını söyledi.

İsviçre gazetesi Neue Züricher Zeitung'a konuşan ABD merkezli Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, artan aşı üretiminin küresel tedariği karşılamasıyla pandeminin bir yıl içinde bitebileceğini öngördü.

Gelecek yılın ortasına dek dünyadaki herkesi aşılamaya yetecek kadar dozun mevcut hale geleceğini, ancak ondan sonra COVID-19 pandemisinin normal bir seyre kavuşacağını söyleyen Moderna CEO'su, "Son 6 ayda endüstri çapında üretim kapasitelerinin genişlemesine bakılırsa, dünyadaki herkesin aşılanabilmesi için yeterli dozun gelecek yılın ortasına kadar erişilebilir olması gerekir" dedi.

Sinovac mı, Biontech mi? Antikor araştırması yapıldı
Jurnal.ist

"Bebekler bile aşılanacak"

İhtiyaç halinde takviye dozların da erişilebilir olması gerektiğine dikkat çeken Bancel, 'pandeminin başında ilk aşılanan gruplar olan yaşlılarla riskli hastaların şimdi destek dozlarını yaptırmaları gerektiğini, bu yüzden hükümetlerin destek dozlara onay vermesini beklediklerini, kısa süre içinde bebeklerin bile aşılanmasına geçileceğini' dile getirdi.

COVID-19'un tüm varyantlarına karşı savunma sağlayan aşı geliştirildi
Jurnal.ist

"Aşı olmayanlar da hastalık geçirerek bağışıklık geçirecek"

"Delta varyantı çok bulaşıcı olduğu için aşılanmayanlar doğal olarak bağışıklık kazanacaklar. Bu şekilde grip benzeri bir duruma geleceğiz. Ya aşı olursun ve iyi bir kış geçirirsin ya da bunu yapmayıp hastalanma ve hatta muhtemelen hastaneye gitme riskiyle karşı karşıya kalırsın" diye konuşan Moderna CEO'su, bunun gelecek yılın ikinci yarısında normale dönme anlamına gelip gelmediği sorusunu "Bugün itibariyle, bir yıl içinde, sanırım" diye yanıtladı.

Hangi ülke aşı yaşını kaça indirdi?
Jurnal.ist

"Aşı hacmi en büyük sınırlayıcı etken. Dozun yarısıyla gelecek yıl dünya çapında 2 milyar yerine 3 milyar doz erişilebilir olacak" diye ekleyen Bancel, Biontech ve Moderna aşısının temelini oluşturan mRNA teknolojisinin 'büyük bir potansiyele sahip olduğunu' belirtti.