30 yaşına gelmeden önce mutlaka okumanız gereken 10 kitap

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

Bu listeyi bir yerlere not edin. Çünkü bu haber her kitapseverin fazlasıyla işine yarayacak önerilerle dolu…

Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda elde edilen ve bir ömür süren en güzel hobilerden birisidir. Kitap okuma hastalığına yakalandıysanız sizin yüzünüzü güldürecek tek şey yeni bir kitabın muhteşem kokusudur. Şayet 30 yaşından önce muhakkak okumanız gereken kitaplarla ilgili bir kaynak arıyorsanız; doğru yerdesiniz… İşte, 30 yaşına gelmeden önce okumanız gereken 10 kitap;

0. İki Yıl Okul Tatili
İsmi nedeniyle muhtemelen ilkokul çağındaki çocukların dikkatini çeken "iki Yıl Okul Tatili" usta yazar Jules Verne'nin imzasını taşıyor. Kitapta yanlarında tek bir yetişkin bulunmayan 15 çocuğun ıssız bir adada yaşadıkları anlatılıyor. Bu kitabı kaç yaşında olursanız olun zevkle okuyacağınız bir gerçek. 
0. Çalıkuşu
Türk edebiyatının en bilenen eserlerinden biridir Çalıkuşu... Reşat Nuri Güntekin'in akıcı anlatımıyla bu kitap size birçok hayat dersi verecek.
0. Sefiller
Fransız yazar Victor Hugo'nun Sefiller isimli romanı 1862'de yayınlandı. 19. yüzyıl Fransa'sını anlatan eser tüm dünyada en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor.
0. Suç ve Ceza
Fyodor Dostoyevski'nin en ünlü romanı olan Suç ve Ceza okurlarını her satırda adeta içine çekiyor. Suç ve Ceza'yı okurken kendisini Raskolnikov'un yerine koymayanların sayısı ise bir hayli azdır.
0. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

"Dokuzuncu Hariciye Koğuşu" kitapseverlerin kütüphanelerinde mutlaka yer alan bir eserdir. Birçok genç, Peyami Safa'ya bu eser sayesinde hayranlık duyar. Hasta bir çocuğun hikayesini anlatan kitabın ilk baskısı 1930'da yayınlandı.

0. Araba Sevdası
1889 yılında yayınlanan Araba Sevdası, Türk edebiyatındaki ilk realist romandır.  Recaizade Mahmud Ekrem'in imzasını taşıyan eserde kendisine miras kalan Bihruz Bey'in hikayesini merakla okuyacaksınız.
0. Ateşten Gömlek
Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar'ın kaleme aldığı bir eserdir. Eser, Türk edebiyatında Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı ilk kitap olma özelliğini taşır.
0. Kitap Hırsızı
Bu isim size bir yerlerden tanıdık gelebilir. Bu harika eserin filmi de çekildi. Ancak siz, siz olun öncelikle kitabı okuyun. Avustralyalı yazar Markus Zusak'ın kaleme aldığı kitap Nazi Almanya'sını konu alıyor. 'Kitap Hırsızı' tamı tamına 230 hafta boyunca  New York Times En Çok Satanlar listesinde yer aldı.
0. Dönüşüm
1915 yılında yayınlanan 'Dönüşüm' Franz Kafka'nın en tanınan eseridir. Kitapta; Gregor Samsa'nın bir sabah uyandığında örümceğe dönüşmesiyle tüm hayatının tepetakla olması anlatılıyor. 
0. 80 Günde Devr-i Alem
Açılışı yaptığımız yazarla kapanışı da yapalım… Jules Verne’nin 80 Günde Devr-i Alem isimli eseri defalarca beyaz perdeye uyarlandı. Ancak hiçbiri kitabın yerini tutamadı. Phileas Fogg ve yardımcısının 80 günde dünyayı dolaşırken yaşadığı sıra dışı maceralar sizi fazlasıyla etkileyecek.