Hem Google Play hem de App Store’da milyonlarca farklı uygulama var. Üstelik bu rakam her geçen gün artmaya devam ediyor. Tabii bu durum kullanıcıların kafasında çeşitli soru işaretleri oluşturuyor. Her iki uygulama mağazasında da kategorik bir şekilde sunulan aplikasyonlar, kullanıcıların günlük işlemlerini epey kolay hale getiriyor.
WhatsApp, Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformlar tahmin edilebileceği gibi yıllardır listenin en tepesinde yer alıyor. Ama bunlara ek olarak pek bilinmeyen ve kıyıda köşede kalmış uygulamaların sayısı da hayli fazla. İşte karşınızda hem Android hem de iPhone’da mutlaka olması gereken 15 farklı mobil uygulama…
Haftanın mobil uygulaması - 1: Milli Parklar
Teknoloji
1. Shabaam
Akıllı telefon kullanıcıları gerek sosyal medya gerekse iletişim uygulamalarında (WhatsApp, Skype vb) GIF’leri fazlasıyla tercih ediyor. Durum böyle olunca yalnızca GIF’ler için geliştirilen uygulamalar ön plana çıkıyor. Shabaam ise favori GIF’lerle ek sesleri harmanlayarak paylaşma fırsatı sunuyor. Dolayısıyla diğer GIF uygulamalarından farklılaşıyor.
iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
2. Bite
Bite, sayısız yemek ve restoran incelemesi bulunan başarılı bir uygulama. Bu oluşumları yalnızca Türkiye bazında düşünmemek lazım tabii. Ek olarak Bite gibi dünya genelinde hizmet veren servisler de ön plana çıkıyor. Menülere göz atmak ve değerlendirmeleri okumak için bu tür mobil uygulamalardan yararlanmakta fayda var. Özellikle tat, kalite ve maliyet açısından birçok farklı kişi tarafından oy alan yemekleri görmek isteyenlerin Bite’ı kullanmasında yarar var.
iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
3. Yarn
Yarın, oynamak için harika bir oyun arayan ya da okumak için güzel bir kitap isteyen herkese bir tık fazlasını sunuyor. Bu mobil uygulamayla kısa hikâyeleri basit bir şekilde okuyabilmek mümkün. Üstelik hikâyelerin ilgi çekici olmasının önemi de büyük. Sık sık güncellenen içerikler; korku, bilim-kurgu ve benzer kategorilerle listeleniyor. Uygulamanın ücretsiz sürümü oldukça sınırlı. Ancak Yarn, aylık ve yıllık abonelik modeliyle çok daha işlevsel hale geliyor.
iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
4. Zedge
Zedge, akıllı telefon ya da tabletleri özelleştirmek için en başarılı uygulamalardan biri. Basit bir yöntem sayesinde cihazların zil sesleri, bildirimleri ve alarm sesleri kişiselleştirilebiliyor. Uygulama, hem ücretsiz hem de kolay indirilebilen binlerce yüksek kaliteli ses sunuyor. Platformda, belirli bir ses aramak için kategorilere göz atıp arama işlevini kullanmak yeterli.iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
5. Pocket Casts
Akıllı telefon ya da tabletler üzerinden bolca podcast dinleyen kişiler, Pocket Cast sayesinde sesleri çok daha düzenli hale getirebiliyor. Üstelik podcast’ler , özel grafiklerle kategorik bir şekilde sunuluyor. Ayrıca podcast dinleme deneyimini zenginleştiren otomatik indirme; bir önceki ya da sonraki seçenek ya da oynatma yardımcısı gibi detaylara da yer veriliyor.
iOS (3.99 ABD doları)
Android (3.99 ABD doları)
6. Calm
Gerek Android gerekse iPhone tarafında doğa sesleriyle harmanlanmış rahatlatıcı uygulamalarının sayısı hayli fazla. Calm, yeni başlayanlar için 3 ila 25 dakika içinde değişen sesler kaygı azaltma, stres yönetimi ve daha iyi uyku için önemli fırsatlar sunuyor. Bu tarz bir uygulama kullanmak isteyenlerin Calm’ı denemesinde yarar var.iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
7. Fabulous
Enerji seviyesini, zindeliği, uyku düzenini ve üretkenliği artırmaya yardımcı olan uygulamalar da fazlasıyla tercih ediliyor. Fabulous, bilimsel olarak kanıtlanmış tekniklerden yola çıkarak, alışkanlıkları 19 günde değiştirmeye yardımcı olan günlük çalışma ve egzersizler yardımıyla kişisel gelişim seansları oluşturmaya imkan tanıyor. Küçük adımlarla başlayıp hedefleri artırmakta fayda var.
iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
8. Canva
Yeni bir Facebook kapak fotoğrafı tasarlamak ya da çerçeveli fotoğraflarla kolaj oluşturmak isteyenler için Canva çok iyi bir mobil uygulama. Ücretsiz olarak dağıtılan bu mobil uygulama, sürükle - bırak yöntemiyle sayesinde grafik tasarım yapılmasını salıyor. Fotoğraflara yazı tipleri; şekiller, ikonlar, grafikler, çizgiler, ve arka plan görselleri de eklemek mümkün hale geliyor. iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
9. Forest by Seekrtech
Forest by Seekrtech, akılı telefon ya da tabletlerde zaman kaybetmeye karşı koyamayanlar için büyük bir öneme sahip. Günü belirli dilimlere ayırıp planlama yapmak isteyenlere fırsatlar sunan mobil uygulama, verimli çalışma konusunda öneme sahip büyük ipuçları barındırıyor.iOS (Ücretsiz) Android (Ücretsiz)
10. Noisli
İster işinize odaklanın, ister rahatlayın ve uzun bir günün ardından gevşeyin. Sakinleştirici ses efektlerinin bir araya getirildiği Noisli, kendi ses kombinasyonunuzu oluşturmak için sesleri rahatça karıştırmayı sağlayan bir uygulamadır. Basit ve minimal arayüz sayesinde istediklerinizi seçmenizi ve mükemmel ses ortamı yaratmak için her birinin sesini ayarlamanızı sağlar.
iOS (1.99 dolar) Android (2.79 dolar)
11. Crumblyy
Crumblyy eski adıyla Life Hacks uygulaması tamamen yeni değil ama son zamanlarda büyük oranda güncelleme içeriyor. Bu uygulama, hayata dair ipuçları, püf noktaları ve gerçeklere dayalı stratejilerle sağlık, gıda, teknoloji ve daha fazlası için çeşitli kategorilerde resim kartlarına sahip. Üstelik bu kartlar sosyal medyada kolayca paylaşılabilir halde.
Android (Ücretsiz)
12. Files Go
Files Go, Android tarafında yer alan tamamen ücretsiz bir dosya yöneticisi olarak görev yapıyor. Kullanıcıların daha hızlı dosya bulmasını ve yer açmasını sağlayan bu uygulama; dosyaları çevrimdışıyken başkalarıyla hızlı bir şekilde paylaşmasına da yardımcı oluyor. Eski fotoğrafları hızlıca silmek, çift dosyaları tanımlamak ve artık kullanılmayan uygulamalardan kurtulmak için Files Go uygulaması en başarılı seçeneklerden biri.
Android (Ücretsiz)
13. Remindee
Android uygulamaları arasında hatırlatıcı görevini üstlenen birçok farklı aplikasyon var. Ancak Remindee, mevcut uygulamalar arasında en başarılılarından biri. Zira çok basit yöntemler sayesinde çeşitli hatırlatıcılar oluşturmayı sağlıyor. Tarih ve saat belirlendikten sonra herhangi bir metin ya da bilgi kullanıcılara kolayca hatırlatılıyor.
Android (Ücretsiz )
14. Messenger Lite
Messenger Lite, başarılı bir iletişim uygulaması. Facebook’taki arkadaşlarla yazılı veya sesli iletişim kurmak isteyenler bu ücretsiz uygulamadan yararlanabilir. Ancak, Lite versiyonunun en önemli özelliği basitleştirilmiş bir arayüze sahip olması. Böylece Android Messenger’a oranla çok daha az yer kaplıyor.
Android (Ücretsiz)
15. Photofox
Facebook, Twitter ve özellikle de Instagram gibi sosyal ağlarda her gün milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor. Haliyle bu fotoğrafları paylaşmadan önce düzenleme işlemleri uygulanıyor. Kırpma, kesme ve filtre araçları sayesinde fotoğrafları olabildiğince etkili hale getiren Photofox, iOS için başarılı ve ücretsiz bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.
iOS (Ücretsiz)