10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

28 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? ÖSYM, 2018 YKS kılavuzunu yayınladı, Fernandao'nun cezası belli oldu... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!
Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, ÖSYM, 2018 YKS kılavuzunu yayınladı, Fernandao'nun cezası belli oldu... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.
İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

ÖSYM, 2018 YKS kılavuzunu internet sitesinde yayınladı.2017-2018 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler; ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar; ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar; ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar 2018-YKS'ye başvurabilecekler.
Dünyanın en güçlü ordularını tespit eden Global Firepower kuruluşu Orta Doğu'nun en güçlü ordularını seçti. Listenin ilk sırasında Türkiye bulunuyor. Dünyanın en prestijli ekonomi dergisi Forbes ise listeyi ilk sayfasından duyurdu. Türkiye'nin bu başarısı sürpriz olmadı. Ancak Bölgede değerlendirmeye tabi tutulan zengin Suudiler ve teknolojik gizemli İsrailliler de olunca, son 15 yıl içerisinde yapılan atılımlar ile bu noktaya gelen Türkiye için Orta Doğu'da elde edilen bu başarı oldukça önemli görünüyor. Asker, mühimmat sayısı ile bütçe endeksinin oranlanmasıyla elde edilen sıralamada Türkiye, 80 milyar dolarlık sağlam bütçesi ve 356 bin kişilik ordusuyla önemli ülkelerin de bulunduğu listede 0.2491 puanla liderliğe ulaştı.
Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Fenerbahçe derbisinin ardından statta yankılanan "Mini mini bir kuş" şarkısı hakkında açıklama yaptı.Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak derbi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. TRT Spor'a konuşan Albayrak, "Mini mini bir kuş göndermesinden haberimiz yoktu. Anonsu yapan kişiyi işten çıkardık. Başkanımızda bu duruma çok sinirlendi" dedi.
Ay'da mobil ağ şebekesi kurulacak Vodafone, Nokia, Audi ve SpaceX, Ay'da GSM şebekesi kurmak üzere anlaşmaya vardı. GSM operatörü Vodafone, cep telefonu üreticisi Nokia, otomotiv şirketi Audi ile uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, 2019 yılında Ay yüzeyinde 4G mobil iletişim şebekesi kurmak üzere anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Proje için Ay yüzeyine yerleştirilecek hücresel iletişim aygıtları Nokia, keşif araçları ise Audi tarafından üretilecek. Şebekeyi oluşturacak 4G ağ teknolojisi ise Vodafone tarafından sağlanacak. Tüm donanım ve araçlar SpaceX roketleri ve mekikleriyle Ay'a ulaştırılacak.
ZTE’nin Mobile World Congress 2018 kapsamında tanıttığı 5.2 inç’lik çift ekranlı sıra dışı tasarımlı akıllı telefonu Axon M’in ön incelemesini gerçekleştirdik. Mobile World Congress 2018’deki Çinli üreticilerin gövde gösterisi devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ZTE tarafında da Axon M modeli tanıtıldı. Özellikle katlanabilir yapıda tasarlanan 5.2 inç’lik çift ekranıyla dikkat çeken Axon M, Qualcomm Snapdragon 821, Adreno 530, 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama birimi gibi teknik ayrıntılar barındırıyor.